Peste 10 000 de elevi si-au echivalat anul trecut proba de competente digitale de la Bacalaureat cu Permisul ECDL. Liceenii pot sa faca un pas inainte si sa isi certifice pe viata competentele digitale ca performanta la examenul de Bacalaureat prin Permisul ECDL, recunoscut international.
Incepand cu anul scolar 2009-2010, elevii care detin Permisul ECDL isi pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului astfel: „utilizator de nivel mediu”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL Start; „utilizator experimentat”, pentru candidații care au obținut Permisul ECDL Complet. Pana acum, in total peste 24.000 de liceeni nu au mai sustinut proba competentelor digitale la Bacalaureat pentru ca au echivalat examenul cu Permisul ECDL.
Programa pentru obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.
Si in anul scolar 2012 – 2013, ECDL ROMANIA incurajeaza tinerii sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard european si international in situatia in care astazi, dobandirea competentelor IT este o conditie obligatorie pentru a face fata cerintelor tot mai ridicate in competitia de pe piata muncii. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati nu pot fi asigurate decat prin obtinerea unei certificari la standarde internationale.
ECDL ROMANIA a introdus standardul ECDL la noi in tara in anul 2002 si de atunci a dezvoltat cu succes o retea de centre de testare ECDL, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. Dupa 10 ani de activitate, in Romania sunt inscrisi peste 200.000 de candidati in programul ECDL si s-au acordat mai mult de 130.000 de certificari ECDL in urma celor aprox. 1 milion de examene sustinute in cele peste 700 de centre acreditate ECDL la nivel national.
Tineri (elevi sau studenti), functionari publici sau angajati in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarii ECDL, recunoscuta in 148 de tari de pe toate continentele lumii.