Încep prin a vă oferi un cadou din partea interpretei de muzică tradiţională Doina Fodor Lavric, care va fi prezentă pe scena Teatrului Mignon vineri, 26 iulie, ora 20:30 alături de actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru pentru a ne istorisi o "Poveste din Bucovina".
Ascultaţi cântecul şi veniţi să descoperiţi această mare artistă, dacă
nu aţi făcut-o încă!
trilulilu.ro/muzica-podcast/doina-fodor-lavric-foaie-verde-trei-smicele
Mai jos găsiţi detalii despre ultimele două spectacole ale verii la Teatrul Mignon, iar în fişierele ataşate fotografii şi postere:
"A.D. 3874. Cronică fantastică", după I.L. Caragiale
Distribuţia: Eduard Cârlan, Bogdan Costea, Eduard Haris
Regia: Marius Costache
Luni, 29 iulie, ora 20:30 vă invităm din nou în lumea lui I.L. Caragiale, la spectacolul "A.D. 3874. Cronică fantastică"!
Eduard Cârlan, Bogdan Costea şi Eduard Haris dau viaţă personajelor dintr-un text scris de Caragiale la numai 22 de ani, în care acţiunea se petrece în anul 3874, în China… dar câte lucruri nu sunt asemănătoare cu realitatea vremurilor sale… şi ale noastre…
La noi, în București cel puțin, vara e cald și lene. Și multe covrigării și, pe măsură, braserii. "Și oameni fel de fel, și mai așa și mai așa". Noaptea e mai racoare, "tot poți pentru ca să zici că respiri". Și la vreme de seară limba omului se dezleagă și dă-i fălci la vorbă.
Dincolo de "marea trăncăneală", simțim în opera lui Caragiale o adiere a suprafirescului care dă târcoale. Spectacolul nostru studiază permanențele umane, bazate pe imortalitatea spiritului lui Mitică, și, mergând mai departe, identificând chiar imixtiunea unei lumi supranaturale într-a noastră. Pentru noi, cotidianul este o taină. Iar în acest spectacol ne-am făcut o profesiune de credință în a potența taina prin taină, nevrând să denumim – nici nu credem că se poate – CINE, CE și CUM ne bântuie.
"Vorbe, vorbe, vorbe…", în regia Deliei Nartea
După marele succes de public din 12 şi 15 iulie, a treia reprezentaţie a acestui spectacol va avea loc marţi, 30 iulie, orele 20:30.
Textele alese sunt 5 piese scurte de Dumitru Solomon: "Vorbe, vorbe, vorbe…", "Orient-Expres","Superba, nevăzuta cămilă…", "Joc" şi "Coşmar".
Distribuţia: Luminiţa Bucur, Oleg Apostol, Alexandru Sinca.
Regia: Delia Nartea
Scenografia: Mirela Trăistaru
Asistent scenografie: Ema Litiu
În 1997, cu prilejul unui volum de teatru – "Antologii" (Editura Untext) –,în cuvântul înainte "Un sfat către mine", Dumitru Solomon scria: "Sînt convins că astăzi, cînd scriu eu teatru, alţii, mai tineri şi mai adecvaţi decît mine, hotărăsc şi ei că trebuie scris un «altfel» de teatru. Pe aceşti tineri dramaturgi aflaţi în răspăr cu scrisul meu şi al generaţiei mele, deşi îi simt iconoclaşti şi poate, dispreţuitori, raţiunea mă obligă să-i consider îndreptăţiţi, iar sufletul mă îndeamnă să-i iubesc, fiindcă, în pornirea lor de revoltă, mă descopăr pe mine, cel de-acum treizeci de ani, iar imaginea propriei tinereţi şi a propriului început nu poate să nu mă înduioşeze (…)".
«Proiectul “Vorbe, vorbe, vorbe…” s-a născut din dorinţa de a oferi unor tineri actori talentaţi – Luminiţa Bucur, Oleg Apostol şi Alexandru Sinca – posibilitatea de “a juca” şi de “a se juca” pe texte româneşti contemporane, într-un spaţiu creat special pentru spectacole de teatru cu distribuţie mică, de calitate: un spaţiu cu adevărat Mignon.» Delia Nartea
Te aşteptăm la Mignon, locul unde teatrul se întâlneşte cu tine, spectatorul în aşteptarea regăsirii.