Miercuri, 22 octombrie, de la ora 21.10, TVR 1 aduce în dezbatere un subiect de interes pentru noi toţi.
Este vorba de produsele alimentare şi de modul cum acestea au fost obţinute. Tot mai des auzim despre existenţa aditivilor alimentari şi despre efectele nocive ale acestora asupra organismului uman. Revistele de specialitate se înghesuie să dea sfaturi, nutriţioniştii elaborează fel şi fel de regimuri bazate pe alimente „sănătoase”, iar Uniunea Europeană limitează cantitatea de pesticide pentru produse gen: carne, lapte, legume şi fructe, condimente şi chiar furaje pentru animale.
Mulţi dintre consumatori au descoperit, însă, că multe dintre produsele de pe rafturi, chiar dacă respectă cerinţele prevăzute de lege, nu sunt benefice pentru sănătate.
Pe marginea acestui subiect arzător vor discuta invitaţii acestei ediţii: dr. Virgiliu Stroescu, nutriţionist, Alexandru Jurconi, vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Cărnii, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetări Alimentare, şi Ion Toncea, preşedinte al Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică.
{mosloadposition user10}