S-au furat sute de ursuleți care spuneau povestea copiilor cu boli incurabile
Instalația-metaforă a patului cu 550 de ursuleți de pluș, amplasată de HOSPICE Casa Speranței la Piața Universității cu scopul de a atrage atenția asupra unor cifre dramatice, a fost vandalizată în cursul serii de 11 septembrie. După ce plexiglass-ul a fost spart, s-au furat de pe patul de spital sute de ursuleți de pluș.
O instalație poveste: povestea celor 550 de copii care se luptă pentru un loc în spital
Patul cu ursuleții de pluș a fost transpunerea creativă, neconvențională a unei statistici sumbre: 550 de copii cu boli incurabile și limitatoare de viață se luptă pentru un loc în spital. La nivelul țării noastre, există doar 40 de paturi de paliație pentru cei peste 22.000 de copii diagnosticați cu o boală incurabilă și limitatoare de viață.
“Este, cu siguranță, o veste care ne întristează, dar căreia nu îi dăm puterea de a ne demotiva, suntem la fel de pregătiți să ne ducem până la capăt misiunea de a construi Spitalul Speranței pentru acei copii vulnerabili, stigmatizați. Parte din puterea de a trece peste aceasta situație ne vine din experiența de 32 de ani, timp în care am văzut că mereu mai e ceva de făcut, chiar și atunci când lucrurile se prezintă în cea mai fatidică nuanță. Așadar, ne-a fost vandalizată instalația, ne-au fost furați ursuleții, dar nimeni, niciodată nu va putea să ne ia motivația de a fi sprijin, de a oferi speranță”, precizează Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.
„Nu s-a vandalizat o intalație, s-a vandalizat un simbol. Nu au dispărut doar urși de pe pat, au dispărut poveștile copiilor. În perioada următoare, vom face tot posibilul să redăm dreptul copiilor aflați în suferință să-și spună povestea și să fie văzuți”, precizează Tiberiu Coman, manager departament comunicare.
Povestea lui Binișor merge mai departe.
HOSPICE continuă campania pentru Spitalul Speranței cu ajutorul instalației din Piața Universității, chiar dacă aceasta are acum o altă înfățișare.
,,Sunt acum alături de ursulețul Binișor și în interiorul instalației de unde au disparut mai mult decât câteva jucarii de pluș. De aici a fost furată speranța unor copii. Din nou, societatea românească transmite acest mesaj, că nu ne pasă de copiii bolnavi incurabili. Dar pe noi la HOSPICE, acest lucru nu ne-a descurajat niciodată. De aceea, vă invit să treceți pe la Piața Universității până pe 30 septembrie, să faceți o poză la ce a rămas din instalație și să ne ajutați să spunem povestea celor peste 22.000 de mii de copii ce au nevoie de Spitalul Speranței”, completează Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.