Holcim România se află în topul companiilor verzi din ţară, ocupând locul 2 în Indexul Green Business realizat sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor. Compania a obtinut locul 1 la evaluarile facute in cadrul categoriilor „Impactul asupra mediului” şi „Starea clădirilor din cadrul companiei”. Premiile obţinute reprezintă o recunoaştere a responsabilităţii asumate de companie faţă de mediu, resurse naturale, angajaţi şi parteneri prin implementarea unui sistem de investiţii şi soluţii tehnologice curate.
Încă de la intrarea pe piaţa româneasca, în urma cu 12 ani, Holcim România a aplicat în activitatea sa principiile dezvoltării durabile şi cele trei linii directoare ale acesteia – performanţă economică, protejarea mediului şi asumarea responsabilităţii sociale.
Holcim a fost primul producător de pe piaţa materialelor de construcţii care a implementat în România conceptul de staţie ecologică de betoane cu emisii minime de praf şi zgomot, care permit reutilizarea apei industriale. În prezent toate cele 20 de staţii de betoane Holcim Romania respectă acest concept.
O alta zona de inovaţie o reprezintă introducerea pe piaţa românească de betoane cu cimenturi compozite, a căror eficienţă din punct de vedere energetic se afla în directă legătură cu eforturile companiei pentru combaterea schimbărilor climatice în industria construcţiilor. Recent, eforturile Holcim România de dezvoltarea a cimenturilor compozite au primit şi recunoaşterea Comisiei Europene pentru care compania a fost acceptată ca partener oficial în campania „Sustainable Energy Europe”.
„Suntem încântaţi de recunoaşterea eforturilor în promovarea protecţiei mediului şi adoptarea unor tehnologii cu impact redus asupra mediului. Green Business Index va juca un rol important în motivarea companiilor să adopte un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător şi spre realizarea unei schimbări de care Romania are nevoie in anii ce urmează,” a declarat Markus Wirth, Director General Holcim România.
Green Business Index, realizat sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor, acordă anual 10 distincţii din care marele premiu GBI, doua premii de excelenţă şi şapte premii I pentru categoriile: dezvoltare sustenabilă, impact asupra mediului, transport, utilizarea resurselor, clădiri verzi, achiziţii verzi şi deşeuri. Green Business Index este realizat de un juriu de specialişti de mediu independenţi şi doreşte să ofere o recunoaştere publica a eforturilor depuse de companiile româneşti în domeniul protejării mediului.
{mosloadposition user10}