Hilti aniversează 40 de ani de la inventarea rotopercutorului cu tehnologie electropneumatică şi, totodată, 40 de ani de provocare continuă a pieţei de construcţii.
Găsirea de soluţii pentru a salva timp şi a lucra mai eficient este esenţială pentru a rămâne competitivi în ziua de astăzi. A termina proiectele la timp şi în limita de buget reprezintă capul de listă al problemelor cu care se confruntă zilnic firmele din domeniul construcţiilor. Înainte ca Hilti să revoluţioneze perforarea betonului prin introducerea legendarului rotopercutor Hilti TE 17 în 1967, procesul se derula prin mijloace convenţionale bazate pe presiunea indusă de operator. Întreaga operaţiune era extenuantă şi cerea timp îndelungat.
Totul s-a schimbat acum 40 de ani, odată cu introducerea mecanismului de percuţie electropneumatică, tehnologie ce a asigurat mai mult confort şi siguranţă pentru operator, ducând la creşterea productivităţii. Era ca şi cum ai găuri pereţi de caşcaval.
Dar pentru Hilti, tehnologia electropneumatică a constituit mai mult decât o simplă aplicaţie în domeniul sculelor de găurit. A reprezentat materializarea unei viziuni rezultată din înţelegerea nevoilor partenerilor noştri şi dezvoltarea unei solutii unice care să vină în întâmpinarea acestora. Compania Hilti este în mod continuu preocupată de dezvoltarea unor produse şi servicii revoluţionare care să îi ajute pe partenerii noştri să se dezvolte prin creşterea productivităţii, îmbunătăţirea siguranţei muncii şi atingerea unei profitabilităţi maxime. Multiple exemple de acest gen pot fi observate de-a lungul timpului, după cum este ilustrat mai jos.
The success story
1967 Începutul unei noi ere
Implementarea primului mecanism electropneumatic fezabil în rotopercutorul Hilti TE17. Componentele sale au ridicat toate standardele de referinţă.
1979 Legendarul TE-72:
Hilti lansează primul combipercutor capabil sa facă faţă forţei cerute în funcţia de dăltuire.
1980 Mai mult confort:
Motorul electronic este folosit pentru prima dată în ciocanele rotorpercutoare, ducând la mai mult confort şi anduranţă.
1986 Libertate totală cu TE 10-A:
Performanţele crescute ale acumulatorilor sunt implementate pentru prima dată şi într-un ciocan rotopercutor Hilti
1998 Mai puţine vibraţii:
Hilti introduce sistemul activ de reducere a vibraţiilor (AVR – Active Vibration Sistem) ceea ce scade semnificativ vibraţiile generate de către puternicele mecanisme ale ciocanelor percutoare.
1999 Siguranţa pe primul loc:
Sistemul electronic evoluţionist de decuplare electronică de siguranţă (A.T.C – Active Torgue Control). Previne posibilele accidente în cazul în care burghiul se înţepeneşte în beton/ armătură.
2005 Mai lungă durata de viaţă, mai puţină întreţinere:
Hilti lansează primul demolator de succes echipat cu motor fără perii cărbuni.
2007 Cea de-a 40-a aniversare a mecanismului de percuţie electropneumatică
Biela – transmite rotaţia motorului către piston
Motorul – se foloseşte de perna pneumatică pentru a induce o mişcare liniară pistonului de impact
{mosloadposition user10}