In ciuda faptului ca multi intreprinzatori isi inchid portile imediat ce criza economica si-a facut simtita prezenta si in Romania, un restaurant existent de cativa ani pe piata bucuresteana s-a gandit la sanatatea oamenilor si a lansat joi, 4 decembrie 2008, pe langa meniul mediteranean existent un meniu cu mancare sanatoasa, care se bazeaza pe indicele glicemic al alimentelor. Chiar daca multi se gandesc la mancare fara gust cand aud de mancarea sanatoasa, restaurantul Fibrio din zona Dorobanti a demonstrat ca poti manca sanatos si gustos in acelasi buget.
Ce inseamna sanatos pentru acest restaurant? “Practic, sortimentatia este aceeasi cu meniul pe care il avem de multi ani in restaurant. Diferenta consta in faptul ca am inlocuit faina alba cu faina Fibrio, o faina care nu se gaseste in comert si pe care am obtinut-o prin amestecul a 5 tipuri de faina integrala si tarate in asa fel incat aceasta faina sa aiba un indice glicemic mic, adica sa aiba un impact mic asupra glicemiei, lucru care ajuta la evitarea problemelor de greutate corporala. Am exclus zaharul si am folosit fructoza, folosim doar ciocolata cu minim 70% cacao, fructe proaspete, frisca naturala” , a declarat Cornelia Marin, Proprietara Restaurantului Fibrio.
Faina care nu te lasa sa te ingrasi
Fie ca vrei sa slabesti, sa-ti mentii silueta sau pur si simplu sa mananci sanatos meniul FiberLIFE ofera o mare diversitate de produse incepand cu salate, preparate de carne usoara, paste, pizza si terminand cu deserturile si produsele de patiserie. Cum e posibil sa poti manca aceste lucruri si sa nu ingrasi? Faina Fibrio folosita la prepararea painii, a pastelor,a pizzei si a dulciurilor este o faina speciala, care nu se gaseste in comert, obtinuta pe baza unei formule, prin amestecul a 5 tipuri de faina integrala (faina de grau, secara, ovaz, soia, canepa) si a 2 tipuri de tarate de cereale, astfel incat aceasta faina sa aiba un indice glicemic mic. Produsele care au aceasta faina sunt sanatoase, satioase pentru ca au multe fibre si se digera lent, un atu in favoarea siluetei.
Prajituri care tin cu silueta
Restaurantul se mandreste cu o gama mare de prajituri delicioase in compozitia carora au intrat faina Fibrio, multe fructe, ciocolata cu un procent de minim 70% cacao, dulceata de casa, multa cacao, toate indulcite cu fructoza, un indulcitor natural care are un indice glicemic mult mai mic decat zaharul (sub orice forma).
Multe produse naturale si ecologice
Chiar daca oferta pietei este limitata, meniul restaurantului Fibrio foloseste materii prime naturale si ecologice in speranta ca in viitorul apropiat va reusi sa devina unul din primele restaurante ecologice.
Produse de canepa mai putin cunoscute
In ciuda faptului ca sunt mai putin cunoscute in Romania, produsele de canepa (faina de canepa, semintele decorticate, uleiul de canepa) au proprietati nutritive deosebite si dau o savoare speciala produselor finite obtinute.
{mosloadposition user10}