HackTheZone unește hackerii în cadrul unei competiții de tip “Capture The Flag” jucată pe străzile Bucureștiului, care se va desfășura timp de 3 zile, începând cu 30 Septembrie.
În cadrul competiției sunt invitați să participe toți cei care sunt pasionați de Ethical Hacking și doresc să își testeze aptitudinile tehnice la nivel maxim, experimentând o competiție gamificată.
Startup-ul HackTheZone a luat naștere acum 2 ani fondat de Alexandru Ciachir, specialist în cyber security, fiind fascinant încă de la vârsta de 14 ani de Securitate Cibernetică și de cum reușesc atacatorii să pătrundă în sisteme sau companii. Startup-ul are scopul de a transmite importanța securității cibernetice și de a crea diferite activități pentru a susține educația cibernetică în rândul tinerilor, cât și al companiilor, având o abordare inovativă într-unul din cele mai mari segmente din industria IT Security, și anume Ethical Hacking.
Competiția HackTheZone aduce specialiștii de securitate cibernetică mai aproape de realitatea hackingului, punându-i față în față cu diverse scenarii de hacking, unde specialiștii vor fi nevoiți să acționeze ca membrii ai RedTeam. Competiția este însoțită și de conferința anuală Cyber Security care va fi difuzată Live Stream, cu o durată de 2 zile (14 și 15 Octombrie), unde profesioniștii din industria securității cibernetice se întâlnesc pentru a dezbate subiecte actuale din industrie.
Challenge-urile din cadrul competiției HackTheZone sunt concepute în modelul Capture The Flag (CTF), ce necesită o multitudine de cunoștințe și aptitudini tehnice pentru a câștiga aceasta cursă, precum Penetration Testing, Cryptography, Social Engineering, Mobile Devices Hacks, OS: Windows / Linux, Scripting, Analytical Thinking.
Echipa HackTheZone concepe challenge-urile în funcție de creativitatea fiecărui membru din echipă, nefiind restricționați în a aplica o varietate de competențe necesare.
“Competiția HackTheZone este unică, modulară și plină de surprize. Nimeni nu știe ce fel de challenge-uri sunt puse la dispoziție, ce fel de tehnologie este folosită sau cum sunt construite. Toată lumea pornește de la un mic indiciu, destul de intuitiv, către challenge-ul cu numărul unu. Câte challenge-uri sunt sau cât de complicate sunt, aflăm când se dă startul competiției în data de 30 Septembrie. Competiția este concepută pe durata a 3 zile consecutive”, a povestit Alexandru Ciachir – fondatorul startup-ului HackTheZone.
Participarea la Conferința HackTheZone oferă pe lângă subiecte de actualitate, dezbateri cu specialiști din Europa, și oportunitatea de a acumula puncte CPE – Continuing Professional Education, pentru ca specialiștii din securitate cibernetică să-și mențină certificările deja dobândite.
“Companiile sunt în continuă dezvoltare și acestea au nevoie de personal foarte bine pregătit din punct de vedere Securitate Cibernetică, iar în cadrul Conferinței și Competiției este o ocazie ideală de a identifica persoanele de care au nevoie în companie. Beneficiile companiilor în cadrul competiției noastre sunt descoperirea de talente, dar totodată își pot adăuga competiția lor proprie prin intermediul nostru, iar aici lucrurile devin mai interesante.
Acestea pot sa creeze o competiție specifică pe o anumită tehnologie sau produs, iar dacă aceștia nu reușesc să construiască un asemenea traseu, noi le oferim ajutorul necesar prin experiența noastră de organizatori. Valoarea este imensă, își pot filtra candidații mult mai ușor, iar acest aspect este de mare ajutor în cadrul departamentelor de HR”, a menționat Alexandru.