Prioritatile trasate de mediul de business autoritatilor in cadrul dezbaterii de Guvern Privat pe tema “Turism”, vor fi prezentate pe larg, in editia de maine, 20 noiembrie, a cotidianului de afaceri Business Standard.
Inconsecventa si chiar lipsa unei strategii in turism, lipsa de promovare a Romaniei in strainatate, serviciile scumpe si de proasta calitate sunt cateva dintre problemele pe care managerii de top prezenti in cadrul sedintei “Guvernului Privat” pe tema turism le-au identifi cat ca necesitand o reabilitare imediata pentru relansarea pietei de profil din Romania.
Potrivit reprezentantilor din turism, reinfiintarea fostului Oficiu National pentru Turism (ONT) pe o structura de parteneriat public-privat si adoptarea Master Planului pentru turism ca lege a turismului ar asigura mentinerea si aplicarea unei strategii pe termen lung, indiferent de culoarea politica a Guvernului.
“Discutam despre turism ca si despre agricultura de 15 ani ca fiind o prioritate, insa trebuie sa recunoastem, ea nu a fost niciodata o prioritate nici la nivelul autoritatilor centrale, locale, sau a guvernelor. Daca ne uitam in platformele politice ale partidelor, vom vedea intotdeauna trei randuri despre turism. O strategie exista, dar nu este aplicata”, a precizat Tinu Sebesanu – CEO Trend Hospitality.
La dezbaterea pe Turism au participat: Bruno Vinette, GM Sofitel, Tinu Sebesanu – CEO Trend Hospitality, Paul Marasoiu – CEO Peacock Hotels, Jonathan Soper, general manager InterContinental, Nicolae Demetriade, presedinte World Travel, Antonio Nitu, general manager Aerotravel Lufthansa City Center, si Friedrich Niemann – general manager Athenee Palace Hilton.
Citeste propunerile venite din partea mediului de business pentru un turism la nivel european in pagina saptamanala de Horeca, editia din 20 noiembrie a cotidianului de afaceri Business Standard si pe www.guvernulprivat.ro.
"Guvernul Privat” este o initiativa prin care cotidianul de afaceri Business Standard isi propune sa creeze un program de guvernare alternativ cu solutii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei si societatii romanesti.
Proiectul este structurat pe urmatoarele teme de discutie: infrastructura, educatie-piata muncii, sanatate, turism, fiscalitate, administratie publica, mediu-energie, agricultura, decalajul rural-urban si cercetare-dezvoltare. Acestea vor face obiectul dezbaterilor in grupuri de lucru specializate, alcatuite din oameni de afaceri, top manageri, consultanti si experti din societatea civila. Concluziile dezbaterilor gazduite de Business Standard si Money Channel vor fi cumulate intr-un document care va fi pus pe masa viitorului executiv.
Pentru mai multe detalii despre proiect, calendarul dezbaterilor si participantii la discutiile pe tema “Turism” intra pe www.guvernulprivat.ro. De asemenea, cei interesati pot participa la dezbaterile online. Cele mai bune comentarii de pe site vor fi publicate, lunea si miercurea, in cotidianul Business Standard. Tot pe guvernulprivat.ro puteti urmari dezbaterile de la The Money Channel pe temele: mediu-energie, sanatate, educatie-piata muncii, infrastructura si finante-fiscalitate.
{mosloadposition user10}