– Eveniment in cadrul campaniei „Te asteptam in librarie!” –
Editura Herald si Institutul Gurdjieff din Romania au placerea de a va invita joi, 13 octombrie la Libraria Carturesti Verona – Ceainarie (str. Arthur Verona 13-15), la ora 18:30, cu ocazia lansarii a doua noi titluri adaugate in colectia dedicata lui G.I. Gurdjieff: In cautarea fiintei si Realitatea fiintei, doua resurse nepretuite pentru cei care sunt in cautarea intelepciunii si intelegerii interioare.
Dupa lansarea in 2015 a volumului Viaţa e reala doar atunci cand „Eu sunt”, Editura Herald are bucuria de a intregi colectia „Serie autor: G.I. Gurdjieff” cu doua titluri noi, care promit sa aduca mai multa lumina asupra operei lui G.I. Gurdjieff.
Insemnarile apartinand lui Jeanne de Salzmann, cea mai apropiata discipola a lui Gurdjieff, constituie continutul mult asteptatului ghid pentru intelegerea invataturilor transmise de catre acesta. Volumul Realitatea fiintei de Jeanne de Salzmann introduce o serie de concepte si elemente utilizate in activitatea practica: „trezirea” din somnul individual, autoobservarea si amintirea de sine, efortul constient si suferinta voluntara, explica anumite metode simbolice, cum ar fi Eneagrama, si indica principiile folosite in practicarea exercitiilor de dans numite „Miscarile”.
Tehnicile si metodele transmise de catre Gurdjieff transforma intelectul, emotiile si corpul, fiind integrate intr-un sistem cunoscut sub numele „A patra cale”. Toate acestea se regasesc in cartea In cautarea fiintei, care este si o introducere indispensabila celor care isi doresc sa afle mai multe despre calea catre trezirea constiintei.
Va propunem o intalnire interesanta in cadrul careia se vor discuta principalele caracteristici si concepte prezente in cele doua opere de curand aparute la Editura Herald, alaturi de invitatii speciali: Bogdan Bruma (traducator), Sorin Nicolae (secretar al Asociatiei Institutul Gurdjieff din Romania) si Cantemir Mambet (presedinte al Asociatiei Institutul Gurdjieff din Romania).
Lansarea va gazdui totodata proiectia catorva dintre clipurile cele mai reprezentative pentru scoala formata de Gurdjieff, precum si sesiuni de lectura.
Gheorghii Ivanovici Gurdjieff (1866-1949) a privit cunoasterea realitatii – ceea ce el numea adevarata „cunoastere a fiintei” – ca pe un curent care curge din indepartata Antichitate, transmis din epoca in epoca, de la un om la altul, de la o rasa la alta. El a privit aceasta cunoastere drept mijlocul indispensabil de a obtine libertatea interioara, eliberarea. Pentru aceia care cauta sa inteleaga sensul vietii omenesti in univers, el spunea ca scopul cautarii este cel de a strabate si a ajunge la acest curent, de a-l gasi. Atunci ramane acolo doar „sa cunosti” pentru „a fi”. Insa pentru a cunoaste, ii invata el pe ceilalti, este necesar sa descoperi „cum sa cunosti”.
Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.
Parteneri media: Institutul Gurdjieff din Romania, Carturesti, Vivanatura, Itsy Bitsy, GoldFM, Bucuresti FM, Radio Romania Cultural, Transilvania Expres, Radio Gaia, Radio Deea, Radio Romania Targu Mures, Radio Iasi, Radio Renasterea, Bazavan.ro, dianasolomon23.wordpress.com, ARCUB, LiterNet.ro, Fundatia Calea Victoriei, Bookblog, Literaturapetocuri.ro, Edu-News.ro, Suntparinte.ro, Mamica Urbana, Gratuitor, Ziarul Metropolis, 4Arte, Agentia de carte, Bibliocarti, Bookaholic, Bookhub.ro, Blogul unei cititoare de cursa lunga, Bookuria, Cinemagia, Filme-carti, GoKid, Hyperliteratura, Kreatoria, PRwave, Fundatia Pretuieste Clipa, Rabbit Media, Raftul cu Idei, Romania Pozitiva, Self Care Center, Societatesicultura.ro, Sunt pitic, Montessano, Sayuki’s blog, Traieste Constient, Booktopia, Calendarul Magic, Senso TV, Tonica, LumeaMare.ro, Romania Libera, Da Mai Departe, Academia Catavencu, Festivaluri Romanesti, Q Magazine, Vox Authors, Povesti de Calatorie, Serial Readers.