Ȋn perioada 7-11 aprilie, Asociaţia “Grupul Sistemis” din Iaşi va organiza o serie de workshop-uri, acţiuni de conştientizare a elevilor şi alte manifestări educative, în cadrul programului Şcoala Altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!
Grupul Sistemis, în colaborare cu Grădina Botanică “Anastasie Fătu” din Iaşi, va organiza în zilele de 7, 9 şi 11 aprilie ateliere de lucru “Să descoperim natura”, în cadrul cărora vor fi realizate câteva activităţi practice, expoziţii de fotografie şi vor fi abordate diferite probleme legate de biodiversitate.
Ȋn sala de conferinţe a Grădinii Botanice vom prezenta unul dintre proiectele noastre, „Populaţia de popândău din Estul României”, prin care ne dorim să informăm elevii despre necesitatea protecţiei acestei specii în regiunea noastră. Despre acelaşi proiect vom susţine 2 prezentări la Şcoala “Aron Vodă”, Aroneanu şi Şcoala cu clasele I-VIII, Dorobanţ.
Mai multe detalii despre programul evenimentelor organizate în Grădina Botanică, puteţi afla aici.
Pe 8 si 10 aprilie vom fi prezenţi la Colegiul “Richard Wurmbrand” şi Şcoala Gimnazială “Ştefan Bârsănescu” din Iaşi, unde vom susţine atelierul “Păsările de lângă noi”, în cadrul căruia elevii vor avea parte de o prezentare a păsărilor pe care le putem întâlni în oraş, de filmuleţe şi vor învăţa cu ajutorul ghicitorilor, a planşelor colorate şi a puzzle-urilor despre aceste minunate animale.
Proiectul “Populaţia de popândău din Estul României” este finanţat de Conservation Leadership Programme, susţinut de BirdLife International, Fauna and Flora International, Conservation International şi Wildlife Conservation Society. Alături de Grupul SistemIS, proiectul este susţinut de: Grupul Milvus şi Muzeul Naţional de Istorie naturală “Grigore Antipa”.
Specia ţintă a prezentului proiect este popândăul (Spermophilus citellus) a cărei populaţie a înregistrat un declin pe întregul areal de răspândire. Specia este clasată acum ca Vulnerabilă de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN). Rezultatele proiectului şi măsurile de conservare adecvate vor fi prezentate autorităţilor de mediu locale şi naţionale.
Detalii despre popândău, precum şi alte informaţii despre proiect şi despre activităţile echipei, puteţi afla aici.
Dacă doreşti să venim în şcoala ta să susţinem o prezentare, scrie-ne pe adresa: popandau.moldova@gmail.com.