Grupul CEZ în România și Asociația Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor demarează cel de-al treilea an de proiect de responsabilitate socială si voluntariat corporativ dedicat vârstnicilor singuri din județul Argeș, sub umbrela platformei de responsabilitate socială “Energie pentru Bine”.
Vineri, pe 16 februarie a debutat al treilea an de activități de voluntariat corporativ în sprijinul vârstnicilor rezidenți ai Centrului de Îngrijire și Asistență Argeș. De-a lungul anului 2018 , voluntarii vor fi alături de bătrânii din cămin, în cadrul unor activități dedicate sărbătorilor din timpul anului, ateliere creative, concursuri distractive, de cultură generală, șezători de tricotat, proiecții de film și, în luna iunie, o excursie de o zi la un obiectiv istorico-religios.
În 2017, pe parcursul a 12 activități cu tematică atent aleasă, 35 de voluntari ai Grupului CEZ în România au devenit prietenii a 166 beneficiari direcți și 522 beneficiari indirecți, cărora le-au fost alături în încercarea de a reduce sentimentul de singurătate des întâlnit la persoanele de vârsta a III-a. Parteneriatului Grupului CEZ în România cu Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor a obținut recunoaștere națională în cadrul Galei Romanian CSR Awards 2017, fiind premiat cu premiul I la categoria Parteneriat intersectorial.
“Pornim în al treilea an ca parteneri şi prieteni ai proiectului Niciodata Singur – Prietenii Vârstnicilor, fiind un pas natural în relaţia pe care am construit-o cu seniorii din Centrul de Asistenţă Argeş. Voluntarii noştri se alătură cu drag activităţilor menite să întâmpine nevoia de socializare şi afecţiune tot mai des întalnită în rândul vârstnicilor. Ne propunem ca sprijinul pe care îl oferim să se materializeze în momente preţioase şi amintiri memorabile pentru seniori”, sunt cuvintele doamnei Doina Vornicu, Director de Operaţiuni CEZ România.
Derularea de activități de voluntariat în căminele de bătrâni reprezintă modul prin care voluntarii CEZ pot veni în sprijinul vârstnicilor într-un mod concret, simplu și reproductibil, cu efecte atât imediate, cât și de durată, prin schimbările de atitudine pe care le declanșează. Modul de intervenție al Asociației “Niciodată Singur –Prietenii vârstnicilor” este un model recunoscut la nivel european și implementat cu succes de peste 70 de ani de asociația les petits frères des Pauvres, asociație parteneră a ONG-ului românesc.