Acceleratorul Grants4Apps (G4A) organizat de Bayer invită startup-urile din domeniul sănătăţii digitale să aplice pentru ediţia 2016 a programului. În acest an, Bayer are în vedere, în principal, proiectele menite să îmbunătăţească relaţia medic-pacient în domeniul sănătăţii femeii, precum şi cele care sporesc complianţa pacienţilor în domeniul cardiologiei, oncologiei, radiologiei şi oftalmologiei, dar suntem interesaţi şi de soft-uri inovatoare, hardware şi tehnologii dedicate sănătăţii digitale.
Cele 5 startup-uri selectate vor primi gratuit, timp de 100 de zile, un spaţiu de lucru în incinta sediului Bayer Pharmaceuticals din Berlin, unde membri ai conducerii companiei le vor servi drept mentori. În plus, Bayer va acorda un sprijin financiar de 50.000 Euro fiecărui start-up câştigător.
Pentru al treilea an consecutiv, Acceleratorul Grants4Apps va întâmpina start-up-uri din întreaga lume, ale căror servicii software, tehnologii şi aplicaţii au potenţialul de a crea valoare pentru medici şi pacienţi. Proiectele pot fi înscrise până pe 31 mai 2016.
«Din 2014, pasionaţii de IT şi tehnologie din întreaga lume, cu un interes faţă de domeniul sănătăţii, sunt invitaţi să aplice pentru ceea ce ar putea să devină pentru ei cea mai mare oportunitate de dezvoltare. Ne mândrim cu impactul acestui proiect, în special la nivel local, Bucureştiul fiind pe locul 2 în ordinea numărului de aplicaţii trimise în 2015. În plus, România este pe locul 6 mondial în privinţa numărului de aplicaţii, ceea ce este un rezultat exceptional. Avem încrederea că şi ediţia din 2016 va trezi la fel de mult interes, iar ideile strălucite generate la nivel local vor îmbunătăţi viaţa oamenilor» a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.
«Bayer crede cu tărie în puterea comunităţii locale – oameni de ştiinţă, tehnicieni, ingineri şi matematicieni din Bucureşti, care activează sau sunt interesaţi să contribuie la proiecte dedicate sănătăţii digitale şi agriculturii digitale. De aceea, am înfiinţat un grup pe meetup.com, cu scopul de a încuraja iniţiativele şi cooperarea dintre profesionişti, servind totodată drept reţea şi platformă de discuţii. Este o iniţiativă locală care se înscrie în viziunea Bayer despre inovaţie deschisă şi cooperare globală în întreaga lume» a adăugat George Nancu, IT Specialist în cadrul Bayer România.
În iunie, un juriu de experţi din cadrul Bayer vor selecta cei cinci câştigători care vor fi invitaţi să petreacă trei luni şi jumătate în Acceleratorul din incinta sediului Bayer Pharmaceuticals din Berlin, în perioada august – decembrie 2016. Pe lângă sprijinul financiar alocat dezvoltării, startup-urile vor primi în mod gratuit spaţiu de lucru, mentorat şi sfaturi profesioniste despre extinderea afacerii, cercetare de piaţă, planificare financiară şi atragerea investitorilor. Obiectivul acestor start-up-uri este de a îşi dezvolta produsele şi modelul de business astfel încât să poată obţine finanţare din alte surse după încheierea programului G4A.
Formularele de înscriere pentru start-up-uri sunt disponibile pe site-ul Grants4Apps, la adresa //www.grants4apps.com/berlin
Bayer susţine noi abordări ale inovaţiei deschise, precum “CoLaborator” ori iniţiativele de crowdsourcing, aşa cum sunt “Grants4Targets”, “Grants4Indications”, “Grants4Apps” şi “PartnerYourAntibodies”.