Metropolis Art Collection va invita pe data de 27 martie , ora 19 la vernisajul expozitiei Glissando.
Expozitia va putea fi vizitata intre 22 martie-10 aprilie 2015 ,luni – sambata intre orele 12-20.
Metropolis Centre – Grigore Alexandrescu nr. 89-97
Curator: Danaartgallery.ro
Prezinta: critic de arta, Roxana Pasculescu
„In grafica Corneliei Gherlan aflam un alt fel de a-si gandi compozitiile in functie de bogatia elementelor iconografice la care recurge artista. Intr-o mare masura figurative, acestea raspund unei harti speciale de interpretare a spatiului bidimensional.
Daca in pictura, cercetarea laborioasa a condus-o pe autoare catre abstractizare, grafica ei ne poarta catre universul mai fragil, insa nu mai putin meditativ al artistei.
Fata de pictura in ulei care prin consistenta mesajului a devenit manifest al creatiei sale, grafica isi dovedeste cu o vitalitate ironica ori ludica, deopotriva poeticitatea ca si descriptivitatea. Daca in pictura ii recunoastem cu usurinta stilul, in grafica avem surpriza unei mobilitati care evidentiaza si la nivel formal, dinamica liniei. Capacitatea de inventie sustinuta si de aplecarea spre utilizarea figurativului este mai fertila. Ductul cu modulatiile sensibile in care simtim pulsatiile sufletului ocupa fara efort spatiul hartiei punand spre exemplu, problema tridimensionalului de care in pictura, Cornelia Gherlan nu este interesata.
In grafica artistei gasim o narativitate animata de o discreta atitudine lirica. Lucrarile – Inger, Autoportret, Pasarea –ne poarta prin poeticitatea sensibila sau exaltata a creatoarei care se misca pe un spectru larg cu sugestii tematice variate.
Cornelia Gherlan isi afirma in aceasta expozitie calitatea ei certa de desenatoare, in vreme ce, pictura abstracta prin care este mai ales cunoscuta o propulseaza in sfera exclusiva a cromaticii.
Cu aceasta ofensiva grafica, Cornelia Gherlan nu-si nedreptateste nicidecum pictura; grafica ei fiind in egala masura lumina-intuneric dar si culoare.
Grafica, aceasta alta fata a artistei s-a manifestat constant vital in existenta sa creatoare.” – dr. Roxana Pasculescu, critic de arta