Cel mai recent roman din seria Cormoran Strike a apărut de curând în limba română, la Editura Trei. În Glasul sângelui de Robert Galbraith, pseudonimul sub care scrie celebra autoare britanică J.K. Rowling această serie crime, detectivul particular Cormoran Strike este abordat în Cornwall de o femeie care-i cere ajutorul ca să dea de urma mamei ei, Margot Bamborough, o doctoriță dispărută în condiții misterioase în 1974. Strike nu a mai preluat vreodată un caz așa de vechi, dar în pofida șanselor mici de succes, e intrigat și îl acceptă. Robin are de-a face cu un divorț urât și atenție masculină nedorită, în timp ce se luptă și cu sentimentele ei pentru Strike. Investigația îi duce în mijlocul unui caz încurcat, cu indicii și piste bizare, un ucigaș în serie psihopat și martori pe care nu se pot baza. Și află că până și un caz de-acum câteva zeci de ani se poate dovedi letal…
„Cele mai mari talente (ale autorului) sunt capacitatea de a țese intrigi complicate și nebunești (dovadă fiind elementele astrologice din ultimul volum) și de a crea personaje colorate și foarte bine individualizate, care prind viață pe loc în pagină.“ – Washington Post
Robert Galbraith a ales să prezinte, în acest volum care se intinde pe nu mai puțin de 816 pagini, mai multe tipologii de suspecți. Îi întâlnim pe Dennis Creed – un criminal în serie aflat acum în închisoare și care și-a ademenit victimele îmbrăcat în femeie, pentru a nu părea amenințător, pe Roy Phipps – un soț pasiv-agresiv care dorea ca Margot să renunțe la serviciu pentru a deveni mamă cu normă întreagă sau un pacient misterios, care părea să fi dezvoltat sentimente pentru Margot.
„Plin de surprize, acțiune, violență, comedie socială și romance: primești tot ce e mai bun!“ – Wall Street Journal
Apariția personajului Dennis Creed în Glasul sângelui a plasat-o pe J.K. Rowling în mijlocul unui scandal mediatic, fiind acuzată de transfobie. Celebra autoare a declarat însă că s-a inspirat în crearea lui Creed ”din două cazuri reale de criminali în serie: Jerry Brudos și Russell Williams – ambii maeștri ai manipulării, care luau trofee de la victimele lor”. Jerome Henry „Jerry” Brudos a fost un criminal în serie și necrofil american care a ucis cel puțin patru femei în Oregon între 1968 și 1969. Brudos a avut un fetiș pentru pantofii de damă încă de la vârsta de cinci ani, după ce s-a jucat cu pantofi cu toc stiletto într-un depozit local de vechituri. Brudos avea, de asemenea, un fetiș pentru lenjeria intimă feminină și a declarat că fura lenjeria de la vecine în copilărie. În timp ce o ataca pe una dintre victimele sale, Karen Sprinker, Brudos era îmbrăcat în haine de femeie. Russell Williams a fost condamnat la închisoare pe viață în 2010 pentru uciderea a două femei. Fost comandant al celei mai mari baze aeriene din Canada, el a pledat vinovat pentru două capete de acuzare de crimă de gradul întâi, două agresiuni sexuale și 82 de acuzații de efracție, în timpul cărora a furat sute de articole de lenjerie pentru femei.
„Un constructor meticulos de intrigi și maestru al distragerii atenției, Galbraith te silește să dai pagină după pagină.“ – Guradian
„Complex și încântător.“ – The Sunday Mirror
„O completare minunată la romanele din seria Strike.“ – The Sunday Times
Fanii seriei Cormoran Strike pot sta liniștiți deoarece îl vor reîntâlni pe detectivul lor preferat și asistenta lui într-un nou roman. „Nu am de gând să renunț prea curând. Am început deja a șasea carte. A fi Robert Galbraith este o plăcere pură, așa că atâta timp cât am comploturi, voi continua”, a declarat JK Rowling.
Robert Galbraith este pseudonimul lui J.K. Rowling, autoarea bestsellerurilor din seria Harry Potter și a romanului Moarte subită. Primele patru romane din seria Cormoran Strike – Chemarea cucului, Viermele de mătase, Carieră malefică și Alb letal – au ajuns toate în topurile naționale și internaționale și transformate într-un serial TV produs de Brontë Film and Television.