Editura Nemi deschide călătoria prin Univers alături de astronomul Adrian Șonka și publică o carte spectaculoasă – Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii. O introducere în astronomie pentru copii și pentru toți cei care vor să afle mai multe despre Univers.
Este o carte bine documentată, cu informații la zi din astronomie, dar și cu mult umor, adresată cititorilor de toate vârstele care vor să știe mai multe despre ce se întâmplă în spațiul cosmic.
Întrebările pe care ți le poți pune atunci când privești cerul sunt nenumărate. Fie că te uiți după formele constelațiilor, fie că ești în căutarea unei stele căzătoare ca să-ți pui o dorință, când te uiți la imensitatea cerului o imensă curiozitate pune stăpânire pe tine. Iar Adrian Șonka, astronom și lector la Observatorul Astronomic din București „Amiral Vasile Urseanu”, răspunde acestor întrebări și te face să vrei să afli și mai multe lucruri despre misterele Universului.
Interesul pentru știință a crescut în ultimii ani, iar cărțile de popularizare a științei (pentru copii și nu numai) sunt din ce în ce mai numeroase și mai interesante. Copiii cresc și se dezvoltă având la îndemână dispozitive electronice din ce în ce mai performante, iar interesul lor pentru tehnologie și știință e într-o continuă dezvoltare. Copiii de azi și de mâine vor să fie informați, vor să știe cât mai multe despre lumea care îi înconjoară și despre lumile posibile din spațiul extraterestru. În întâmpinarea acestor copii vine și Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii, de Adrian Șonka.
Concepția grafică a cărții și ilustrațiile au fost realizate de Adnan Vasile într-un stil modern și foarte prietenos care completează minunat textele scrise de Adrian Șonka. Ilustrațiile sunt completate de imagini NASA, hărți astronomice și grafice realizate de autor. Ghidul micului astronom prin Univers s-a dorit a fi o carte în același timp prietenoasă, dar și documentată, scrisă și ilustrată atât amuzant, cât și inteligent.
„Cel mai frumos lucru despre Univers este că îl poți vedea. De fapt, nu doar îl poți vedea, ci chiar faci parte din el. Astronomia îți permite nu doar să vorbești despre stele și planetei ci și să le vezi. Să vezi cum se schimbă, cum se mișcă și cum mereu te surprind. O poți face prin telescopul tău, al unui observator astronomic sau prin ochii sondelor spațiale lansate de oameni care au fost cândva ca tine: dornici de a afla mai multe.
Să facem puțină ordine în Univers. Nu vom aspira cometele și asteroizii, ci vom încerca să ne găsim locul în acest imens loc de joacă.” – Adrian Șonka, astronom
„L-am cunoscut pe Adrian Șonka la un curs de astronomie și am fost cucerită atât de umorul, cât și de cunoștințele lui. De aici a pornit ideea de a lucra împreună la o carte pentru copii dedicată micilor exploratori curioși să înțeleagă cât mai multe din tainele Universului. A fost o surpriză și pentru noi să ne dăm seama că am lucrat mai bine de un an la o carte de astronomie pentru copii, iar ce a ieșit a fost o carte «pentru copii și restul lumii». Este foarte bună pentru o introducere în astronomie, atât pentru cei care sunt pasionați, cât și pentru cei care nu au mai citit astfel de cărți, indiferent de vârstă. Vă invit așadar să porniți alături de Adrian Șonka în această călătorie prin Univers. Vor urma și altele.” – Laura Câlțea, redactor-șef Nemi
Cartea este la precomandă pe nemira.ro și toate comenzile făcute în perioada 7-25 august vor fi însoțite de autograful autorului. Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii, de Adrian Șonka va intra în librării la jumătatea lunii septembrie.
Despre Adrian Șonka
Adrian Șonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul și a învățat să observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultații etc. În prezent, observă asteroizi și planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” și cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ține cursuri de astronomie la Observator, Fundația Calea Victoriei, în școli, librării, oriunde unde găsește alți oameni pasionați care vor să afle mai multe.
A făcut studii de fizică și comunicare, dar, pentru că în România astronomia nu se învață în școală, cele mai multe lucruri le-a învățat singur, din pasiune. În prezent, lucrează la o teză de doctorat ce are ca subiect asteroizii care au la bază curenți de meteori.
Poate fi găsit la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” unde ține prezentări de planetariu și observații astronomice cu publicul. Din când în când organizează și ieșiri în afara orașului cu grupuri pasionați de astronomie.
Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii este prima carte de astronomie pe care o scrie pentru copii și publicul larg.
Despre Adnan Vasile
Designer grafic, ilustrator, animator și, în general, considerat un băiat de treabă din Timișoara, Adnan Vasile aranjează pixeli și pete de culoare încă de prin 2004. Nu s-a speriat de abordarea a multiple medii din artele vizuale, iar relația cu tehnologia și știința au fost tot timpul o constantă. De la ilustrații și animații pentru muzică și film, grafică pentru jocuri video, manuale și proiecte educaționale, metoda „do it yourself” a fost modul său de operare, fie că era vorba de creion, tastatură și mouse, wacon sau butonul de „record”.