din Bucuresti
GEFCO România anunţă continuarea parteneriatului cu Facultatea de Transporturi a Universităţii Politehnice din Bucureşti, Departamentul de Transporturi trafic şi logistică. Derulat în cadrul programului Tripod, parteneriatul este la al treilea an şi vizează formarea şi dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru studenţii din învăţământul tehnic superior.
Proiectul derulat de GEFCO, care cuprinde organizarea practicii tehnologice a studenţilor din anull lIl ai Facultăţii de Transporturi, a urmărit consilierea, supravegherea şi îndrumarea activităţii de practică a studenţilor de către tutorii de specialitate ai companiei, apelându-se la o nouă abordare a stagiilor de pregătire practică.
Protocolul semnat de GEFCO cu Universitatea Politehnica este o convenţie de practică şi a inclus un total de 23 de studenţi în practică, astfel: 5 studenţi în practică în 2011, 10 studenţi în practică în 2012, respectiv 8 studenţi în practică în 2013. Avantajul acestui program este că faţă de clasicele două săptămâni de practică pe an, în prezent se centralizează toată practica în anul 3 de studiu pe o durată de aproximativ 11 săptămâni, ceea ce permite atât studentului, cât şi companiei GEFCO să fructifice cât mai bine această colaborare. În 2013, studenţii participanţi în program efectuează stagii de practică în departamentele Marketing şi Comunicare, Tender Center, IT, Calitate şi Mediu, Operaţiuni – transport rutier, Operaţiuni grupaj, Depozitare şi Administrativ.
Iniţiativa parteneriatului cu TRIPOD se înscrie în strategia GEFCO de susţinere a educării tinerei generaţii universitare şi de expunere a acesteia la un mediu economic real, la standardele şi condiţiile efective de muncă ale mediului economic din România. Nivelul programului de practică GEFCO a fost apreciat ca unul foarte ridicat de către cadrele didactice ale Universităţii Politehnice, fapt dovedit de notele maxime primite de către toţi studenţii din grupul GEFCO de-a lungul timpului. De asemenea, în 2011, câştigătorul premiului I pentru acest program a fost desemnat Bogdan Grigorescu, unul dintre participanţii la programul de practică derulat de GEFCO.
Programul TRIPOD a fost iniţial planificat pentru o perioadă de 3 ani, însă Universitatea Politehnică din Bucureşti, alături de toţi membrii acestui parteneriat, intenţionează identificarea unor posibile soluţii pentru a-l continua în diferite forme şi în anii următori, în special prin atragerea de noi fonduri europene.
Prin reţeaua de parteneriate naţionale cu unii dintre cei mai activi agenţi economici şi instituţii publice de prestigiu, proiectul TRIPOD le oferă studenţilor oportunitatea de a desfăşura o practică eficientă, de a absolvi un stagiu de practică la standarde universitare europene, care le vor facilita căi de acces mai facile şi mai direcţionate către integrarea pe piaţa muncii.
Despre Tripod
Proiectul Restructurarea sistemului de Practică productivă a studenţilor din învăţământul tehnic superior–TRIPOD este finanţat din Fondul Social European şi implementat de Universitatea Politehnica din Bucureşti, în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Valahia din Târgovişte, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, Asociaţia Patronală Energia, Universitatea din Trento (Italia). Proiectul POSDRU/90/2.1./S/58108 contribuie în mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane–POSDRU şi se înscrie în domeniul major de intervenţie 2.1:Tranziţia de la piaţa muncii la viaţa activă. Obiectivul general al proiectului vizează formarea şi dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru minim 3.000 de studenţi din învăţământul tehnic superior, în scopul creşterii nivelului de calificare şi a unei inserţii mai rapide pe piaţa muncii. Proiectul îşi propune totodată creşterea gradului de ocupare a locurilor de muncă disponibile pe piaţa muncii de profil de către proaspeţii absolvenţi.