Ucraina (mai 2008), Letonia (februarie 2008) şi Slovenia (aprilie 2007)
Paris, 20 iunie 2008 – GEFCO îşi consolidează poziţia în Europa Centrală şi de Est, o regiune strategică pentru companie, prin deschiderea a trei noi filiale. GEFCO şi-a extins operaţiunile în Slovenia şi, mai recent, în Letonia şi Ucraina. Grupul este acum prezent în majoritatea ţărilor din Europa Centrală şi de Est, regiune care a generat în 2007 venituri de 261 milioane de euro, înregistrând o creştere de 58% faţă de 2006.
Creşterea economică susţinută (de peste 7% în 2007) şi sectorul logistic în plină dezvoltare fac din Ucraina o ţară strategică pentru GEFCO în regiunea Europei Centrale şi de Est. De asemenea, Ucraina are avantajul unei poziţii geografice favorabile, la graniţa dintre Uniunea Europeană şi Rusia, pe coasta Mării Negre. GEFCO intenţionează să-şi dezvolte mai întâi operaţiunile locale în sectorul auto, o piaţă cu potenţial de creştere în această ţară, care a înregistrat vânzări anuale de 500.000 de autovehicule şi o creştere de 30% în 2007. Noua filială din Ucraina are sediul la Kiev şi este condusă de Jérôme Chevrolet.
În februarie 2008, GEFCO a inaugurat filiala din Letonia. Situată în centrul regiunii baltice, această ţară beneficiază de o poziţie strategică şi o reţea rutieră foarte dezvoltată. Sediul central al noii filiale se află la Riga, unul dintre cele mai mari porturi baltice şi un important punct de tranzit pentru traficul maritim dinspre Europa spre Rusia şi Comunitatea Statelor Inependente (CIS). Filiala din Letonia asigură transportul vehiculelor noi, provenite în special din porturile de la Marea Baltică şi Marea Nordului, către diverse ţări din UE. De asemenea, această filială asigură transportul automobilelor Lada de la Riga la Melun în Franţa şi al autovehiculelor General Motors pe ruta Antwerp – Hamburg. În curând, GEFCO Baltic îşi va extinde operaţiunile, asigurând transportul a 40.000 de autovehicule anual din Polonia spre Ungaria, Italia, Franţa, Slovacia şi Republica Cehă. Noua filială va oferi în viitorul apropiat şi servicii de transport în regim de grupaj. Filiala GEFCO din Letonia este condusă de William Le Clere şi va număra în curând 20 de angajaţi.
Deschiderea filialei din Letonia reprezintă primul pas în dezvoltarea operaţiunilor GEFCO în regiunea baltică. Grupul intenţionează să deschidă puncte de lucru şi în Lituania şi Estonia începând din 2009.
Potrivit afirmaţiilor lui Christian Zbylut, director al diviziei International Development şi membru al Consiliului Managerial al GEFCO, „consolidarea activităţilor în Europa Centrală şi de Est rămâne o prioritate strategică în dezvoltarea internaţională a GEFCO”.
Ca parte a acestei strategii, GEFCO a deschis o filială în Slovenia, în aprilie 2007. Compania deţine o poziţie puternică pe această piaţă în special datorită intensificării traficului comercial în portul Koper, un punct de tranzit important pentru Europa Centrală şi de Est, care asigură accesul direct la diferite rute regionale, în special către ţările din Europa de Est şi Balcani. Portul Koper este punctul central al operaţiunilor GEFCO în această regiune. Din această locaţie, GEFCO transportă vehicule noi către Europa Centrală şi de Est, iar în 2009, compania intenţionează să introducă un coridor feroviar care să asigure legătura dintre portul Koper şi această regiune. De asemenea, grupul transportă autovehicule produse la fabricile din Trnava (Slovacia) şi Kolin (Republica Cehă) din Koper către Turcia, Malta şi Cipru şi preia producţia turcă destinată ţărilor din Europa Centrală şi de Est. În curând, GEFCO va oferi şi servicii vamale în Slovenia. Furnizând o gamă completă de soluţii logistice în domeniul auto, GEFCO a dobândit un rol important în activităţile acestui port aflat în expansiune, care a constituit un punct de tranzit pentru 500.000 de vehicule în 2007. Noua filială GEFCO din Slovenia, condusă de Frédérik Nartus, este primul punct de lucru al companiei în această ţară.
Grupul GEFCO are în prezent 11 filiale în Europa Centrală şi de Est: Polonia (deschisă în 1999), Turcia (2002), Republica Cehă şi Rusia (2003), Austria şi Slovacia (2004), România şi Ungaria (2005), la care se adaugă şi cele din Slovenia (2007), Ukraina şi Letonia (2008).
{mosloadposition user10}