Agenţia GAV a fost aleasă să creeze book trailers pentru editura Longanesi, una dintre cele mai importante edituri din Italia. Creațiile vizuale GAV, regizate de directorul de creaţie Marius Roşu, (DOP Marius Donici), au fost deja lansate într o perioadă de activitate intensă dominată de marile târguri de carte, precum cel recent de la Frankfurt.
Producțiile audiovizuale GAV pentru Longanesi reprezintă instrumente B2B, fiind destinate în primul rând distribuitorilor de carte.
"Book trailers sunt o formă insolită şi în acelasi timp eliptică de comunicare pentru tiparele "clasice" ale categoriei. Acestea sunt pandantul a ceea ce denumim în cinema "vorspanuri" sau "trailere", adică nişte mini-filme care prezintă creativ, ca un story cinematografic, povestea cărţii", a explicat Lucian Georgescu, Managing Partner GAV.
"GAV face marketing cultural de un deceniu, fiind deschizătoarea acestui drum în România. Totodată, agenția nu mai este limitată de frontierele naţionale, iată de ce ne bucurăm să creăm acum pentru una dintre editurile peninsulare clasice. Este un produs nou, în categoria web video, cu un raport de producţie calitate/preţ în care excelăm din poziţia noastră de creatori, producători şi acceleratori de conţinut", a completat Lucian Georgescu.
Despre Longanesi
Fondată în anul 1946 de către jurnalistul şi umoristul italian Leopoldo Longanesi (1905-1957), editura Longanesi are sediul în Milano, fiind recunoscută pentru înclinaţia către nonconformism, pentru libertatea completă a opţiunilor sale, cât şi pentru originalitatea catalogului de publicaţii.
Longanesi a combinat de-a lungul timpului publicarea de cărţi de ficţiune cu genuri care au transformat respectivele lucrări în best-sellers: aventuri, thrillere, cărţi de acţiune şi fantezie, până la eseuri, cărţi despre jurnalism sau artă, arheologie, ştiinţă populară ( La Lente di Galileo) şi marile opere ale gândirii contemporane (Spengler, Heidegger).
Dintre cei mai populari autori care au fost publicaţi de editura Longanesi pot fi menţionaţi: Patrick Süskind, Wilbur Smith, Michael Ende, Isaac B. Singer, William Golding, Elizabeth George, Clive Cussler, Jostein Gaarder, Marianne Fredriksson, Vikram Seth, Patrick O’Brian, Marion Zimmer Bradley, cât şi autori italieni precum Tiziano Terzani, Sergio Romano, Federico Zeri, Piero Ottone, Piergiorgio Odifreddi, Marta Morazzoni, Giuseppe Conte sau Marco Buticchi.