Dezvoltatorul german de securitate furnizează o versiune gratuită de 30 zile a soluției MobileSecurity 2
Poate cea mai importantă funcție de bază a unui smartphone este screen lock, ce protejează dispozitivul de accesul neautorizat. O vulnerabilitate în această funcție a fost recent descoperită la Samsung Galaxy S3 și Sony Xperia Z. Un simplu artificiu permite infractorilor să acceseze dispozitivele și să aibă acces la toate datele stocate pe acestea, ca de exemplu, contactele din agenda, fotografii sau mesaje. Utilizatorii G Data MobileSecurity 2 au asigurată securitatea dispozitivelor mobile prin intermediul unui update. Toți ceilalți utilizatori pot descărca o versiune gratuită de 30 de zile a soluției, însoțită de instrucțiunile de setare.
Activarea funcției lock screen este cel mai frecvent utilizată pentru protecția telefoanelor inteligente împotriva accesului neautorizat. Vulnerabilitatea recent descoperită face ca mecanismul de securitate să fie înșelat cu ușurință, iar dispozitivele mobile să fie ușor de spionat.
Utilizatorii soluției G Data MobileSecurity 2 sunt protejați în mod automat odată cu următorul update. Ceilalți utilizatori ai acestor tipuri de telefon pot descărca gratuit o versiune cu valabilitate de 30 de zile de pe link-ul: //qsmirror01.gdatasecurity.de/qs/MOBILE/30days/INT_M_TRL_30days_MS2_R_2013.apk .
După instalare, utilizatorii vor urma instrucțiunile de mai jos:
Sony Xperia Z:
· Start G Data MobileSecurity 2.
· Activați și setați App protection – trebuie să definiți o parolă.
Odată ce ați definit parola, vi se solicită introducerea acesteia atunci când meniul este deschis.
Samsung Galaxy S3:
· Start G Data MobileSecurity 2.
· Activați și setați App protection – trebuie să definiți o parolă.
· Selectați App Protection.
· Atingeți caracterul "+".
· Atingeți tasta "All".
· Atingeți "Contacts" și "Phone" și folosiți checkmark-ul din stânga sus pentru a confirma.
Înainte ca utilizatorii să poată deschide tastatura și de a accesa contactele, aceștia trebuie să introducă parola corectă. Apelurile de urgență pot fi inițiate fără a se introduce parola.
G Data MobileSecurity 2 oferă protecție fiabilă împotriva malware-ului, precum și protecție în timp real pe perioada navigării pe Internet efectuată de pe tablete și smartphone-uri. În plus, utilizatorii pot bloca apelurile și sms-urile deranjante, iar contactele din agendă pot fi protejate prin parolă. Cei care folosesc dispozitivul în interes personal sau de servici își pot proteja contactele de business separat.
Totodată, utilizatorii se pot proteja împotriva pierderii sau furtului; dispozitivele pot fi localizate și datele stocate pot fi șterse de la distanță.
Caracteristice ale G Data MobileSecurity 2:
· Protecție instantă pe Internet: Protecție antiphishing; utlizatorii beneficiază și de protecție comprehensivă pe perioada sesiunilor de cumpărături și online banking.
· Protecție împotriva aplicațiilor periculoase: Sunt verificate și clasificate autorizările pe care le au aplicațiile.
· Protecție împotriva malware-ului de Android: Protecție maximă prin update-uri primite în mod constant. Fișierele și arhivele pot fi scanate manual.
· Fitru de apeluri și SMS-uri: Apelanții deranjanți și expeditorii de sms-uri nedorite pot fi blocați cu ușurință prin adăugarea lor pe blacklist.
· Protecție în caz de pierdere sau furt: Dacă smartphone-ul este pierdut, utilizatorii îl pot localiza sau găsi prin activarea unui sunet de alarmă. Aceștia pot bloca dispozitivul de la distanță sau pot șterge datele stocate.
· Blocarea dispozitivului în cazul în care se încearcă înlocuirea cartelei SIM: Este posibilă prevenirea funcționării dispozitivului cu o cartelă SIM diferită.
· Parolă de protecție pentru aplicații: Aplicațiile sigure pot fi pornite doar dacă este introdusă parola corectă.
· Contacte protejate: Contactele din agenda telefonică, precum și apelurile sau mesajele pot fi protejate prin parolă.
Cerințe de sistem
· Smartphone-uri și tablete PC cu sistem de operare Android, versiunea 2.1 sau mai nouă
· Spațiu necesar: aprox. 14 MB