pentru sprijinirea pacientilor cu scleroza multipla din judetul Alba
- 80 de pacienti cu scleroza multipla din judetul Alba vor beneficia, timp de un an, de asistenta specializata din partea unei echipe de asistenti sociali, kinetoterapeuti si psihologi
Asociatia SM Speromax Alba si Fundatia Vodafone Romania anunta lansarea proiectului “Scleroza multipla, boala adultului tanar. Recunoaste riscurile.” Proiectul vizeaza infiintarea unui centru de zi si acordarea de servicii socio-medicale specializate, pe o perioada de 12 luni, pentru 80 de pacienti diagnosticati cu scleroza multipla, in judetul Alba.
Investitia Fundatiei Vodafone Romania in dezvoltarea acestui proiect, in judetul Alba, se ridica la aproximativ 42.000 euro.
Proiectul are prevazute si actiuni ample de informare privind problematica sclerozei multiple si imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu handicap, la nivel local si national.
”Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte pe care le derulam, prin care ne propunem sa sprijinim persoanele afectate de scleroza multipla din judetul Alba. Inca de la infiintare, asociatia noastra a avut rezultate importante – spre exemplu, am ajuns in cele mai izolate colturi ale judetului, cum ar fi Vinta, Valea Tupilor sau Sugag, acolo unde se afla pacienti de scleroza multipla. Acum, ne dorim ca, prin actiunile noastre, chiar sa imbunatim viata acestor cateva zeci de persoane, din intregul judet. Vom pune la dispozitia bolnavilor servicii socio-medicale, vom infiinta un centru de zi, ne vom deplasa la domiciliul pacientilor nedeplasabili si, in acelasi timp, ne dorim sa formam un numar cat mai mare de specialisti in problematica sclerozei multiple, la nivel judetean”, a spus Dragos Zaharia, Presedintele Asociatiei SM Speromax Alba.
“Suntem alaturi de Dragos Zaharia si de Asociatia SM Speromax Alba inca din 2012. In fiecare an, un voluntar inscris in programul nostru ‘Voluntar de Profesie’ s-a implicat in sustinerea si dezvoltarea proiectelor Asociatiei Speromax, iar anul acesta le oferim si sprijin financiar, in cadrul rundei de finantare ‘Fondul pentru Fapte Bune’. Ne-a impresionat programul propus de Dragos in acest an, mai ales datorita faptului ca abordeaza problematica acestei afectiuni, nu doar din perspectiva bolnavului, ci mai ales din perspectiva celorlalte comunitati implicate – membrii familiilor pacientilor diagnosticati cu scleroza multipla, medici specialisti si studenti la Asistenta Sociala, voluntari si membri ai societatii civile din judetul Alba”, a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.
Proiectul “Scleroza multipla, boala adultului tanar. Recunoaste riscurile.” vizeaza infiintarea unui centru de zi care sa ofere servicii de terapie ocupationala, servicii de kinetoterapie si servicii de “insotire”, in special pentru deplasarea persoanelor cu handicap locomotor. In cazul pacientilor nedeplasabili, programul presupune crearea unei echipe interdisciplinare care sa ofere asistenta specializata la domiciliu, timp de un an de zile. In plus, Asociatia SM Speromax Alba are in plan si actiuni de instruire a unui numar cat mai mare de voluntari, cu privire la asistenta persoanelor diagnosticate cu scleroza multipla, precum si realizarea unor actiuni de informare privind modul de ingrijire a bolnavilor de scleroza multipla, la nivel national.
{mosloadposition user9}