şi o nouă campanie de promovare
Fundaţia Special Olympics Romania (SOR) a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că, începând cu iulie 2007, Fundaţia Marius Ivan va fi principalul finanţator al Special Olympics România, alocând suma totală de 500 000 € pentru derularea programelor şi activităţilor prevăzute pe următorii 5 ani.
“Experienţa mea alături de Special Olympics a început în 1991 şi continuă cu succes. Sunt foarte mândră de cum evoluează mişcarea Special Olympics în Romănia şi trebuie să mărturisesc că întreaga lume o priveşte drept model. Sper că urmând exemplul D-lui Marius Ivan din ce în ce mai mulţi susţinători să ni se alăture şi să putem continua ceea ce am început cu ajutorul USAID!”, mărturiseşte Nadia Comăneci.
Fundaţia Marius Ivan ”preia ştafeta” de la Guvernul Statelor Unite care, prin Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), a acordat în 2004 o finanţare de 500.000 $ pentru derularea programului „Suport pentru Schimbarea Atitudinii”. Acest program, care se va încheia în iulie 2007, a dus la integrarea a peste 20 000 de persoane cu dizabilităţi intelectuale, copii şi adulţi, care au demonstrat că pot fi o parte activă a comunităţii.
La iniţiativa Fundaţiei Marius Ivan, Special Olympics România va derula o noua campanie de promovare a activităţilor sale în scopul sensibilizării largi a opiniei publice faţă de situaţia persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Campania, susţinută financiar de Fundaţia Marius Ivan, a fost dezvoltată de agenţia Saatchi & Saatchi. Conceptul creativ, realizat pro bono de către agenţie, pune accentul pe integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, în special a persoanelor cu sindrom Down. Campania va cuprinde trei spoturi TV realizate cu sprijinul Federaţiei Române de Fotbal , elemente outdoor şi o campanie intensă pe internet.
Spoturile vor fi difuzate în două etape: prima etapă va cuprinde lunile mai, iunie. Cea de-a doua etapă de difuzare se va desfăşura în septembrie, cu o luna înaintea Jocurilor Mondiale de Vară Special Olympics de la Shanghai, China, din 2-11 octombrie.
O statistică realizată de Autoritatea Naţionala pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), Direcţia Integrare Europeană, finalizată la 31 decembrie 2006, arată că în România trăiesc 103.831 persoane cu handicap mintal, dintre care 13.952 copii şi 89.879 adulţi. Alţi 24.115 de români, dintre care copii – 6.125 şi adulţi – 17.990, au handicap asociat.
{mosloadposition user10}