Elevii din București învață despre protejarea mediului înconjurător prin colectarea deșeurilor reciclabile
Cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei din 21 septembrie, Fundația PRAIS organizează o activitate care promovează protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile și economisirea resurselor naturale. 200 de elevi din ciclul primar din București vor beneficia de materiale educaționale, cu informații despre modalitățile prin care pot contribui la păstrarea unui mediu curat prin colectare selectivă, precum și sfaturi privind protejarea resurselor naturale ale planetei. Proiectul se derulează în cadrul mişcării naţionale „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS2020, în parteneriat cu Nestlé for Healthier Kids. În ediția 2019 a mișcării SETS, 6.900 de elevi alături de 286 de cadre didactice din 64 de școli au participat la activările și concursurile organizate.
„Lumea în care trăim astăzi se află într-o profundă schimbare. Cum va arăta viitorul? Depinde de capacitatea noastră de a educa tânăra generație să acționeze responsabil: colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, grija față de natură, economisirea energiei, accesul la resurse, dezvoltarea personală, toate sunt o parte esențială a unui stil de viață sustenabil, sănătos”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte al Fundaţiei PRAIS.
Ziua Mondială a Curățeniei valorifică puterea oamenilor de zi cu zi de a realiza lucruri incredibile împreună şi își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a dimensiunii crizei globale de deșeuri gestionate greșit, care amenință mediul pe care îl lăsăm moștenire generațiilor viitoare. O singură zi, o singură planetă, un singur scop*: milioane de oameni de pe tot globul se vor uni pentru o lume mai curată! – este sloganul World Cleanup Day 2019.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei, în data de 21 septembrie, pentru a contribui la atingerea acestui deziderat global, Nestlé România organizează o acțiune de ecologizare în Parcul Național Cozia, la care vor participa circa 200 de voluntari – angajați ai companiei și familiile lor, autorități locale, școlari și liceeni din județul Vâlcea care au răspuns pozitiv apelului Nestlé. Alături de rangerii Parcului, aceștia vor curăța deșeurile din mai multe zone turistice, acțiunea având și o componentă de marcare și întreținere a unor trasee montane.
„Viziunea noastră este ca niciun un ambalaj să nu ajungă la groapa de gunoi. Nestlé și-a luat angajamentul de a folosi în proporție de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile pentru produsele sale până în 2025, iar săptămâna trecută am inaugurat Institutul de Științe al Ambalajelor în Elveția, care susține atingerea obiectivelor propuse. Ziua Mondială a Curățeniei ne reamintește de bucuria timpului petrecut în aer liber, dar și de faptul că locul deșeurilor de ambalaje este la coșul de gunoi adecvat,” a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.
Acțiunea se desfășoară în parteneriat cu Parcul Național Cozia, arie naturală protejată și sit al patrimoniului mondial UNESCO.