– Un concert extraordinar cu melodii de neuitat, de pe patefonul cu amintiri
Artistul semnează şi regia artistică a spectacolului
După ce a trecut prin momente extrem de dificile datorate pierderii tatălui său, fapt ce a dus la anularea mai multor spectacole şi la amânarea turneului naţional pe care-l pregătea încă de anul trecut, îndrăgitul interpret FUEGO a revenit în forţă.
Turneul Naţional cu spectacolul de muzică, sunet şi lumină (la pupitru se află Costin Lungoci şi Sergiu Sovaiala) intitulat simbolic „CE FACI ASTĂ SEARĂ TU?” – Un concert extraordinar cu melodii de neuitat, de pe patefonul cu amintiri a debutat la Braşov pe 26 aprilie şi a fost urmat de cel de la Ploieşti din 27 aprilie.
Paul Surugiu – FUEGO este acompaniat de Grupul Vocal ANATOLY din Braşov.
Iată programul complet al reprezentaţiilor (toate încep la ora 19.00) şi al oraşelor incluse în acest turneu de mare anvergură:
9 mai – Constanţa
10 mai – Tulcea
11 mai – Călăraşi
12 mai – Galaţi
13 mai – Focşani
14 mai – Adjud
16 mai – Bacău
17 mai – Piatra Neamţ
18 mai – Tg. Neamţ
22 mai – Roman
23 mai – Iaşi
24 mai – Vaslui
25 mai – Brăila
30 mai – Bârlad
Prezentare FUEGO
Originar din Turda, Paul Surugiu sau Fuego, aşa cum îl cunosc cu toţii, este unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică uşoară, dar şi de muzică etno, pop, dance şi muzică populară. A absolvit Şcoala Populară de Artă din Cluj, a urmat cursurile Facultăţii de music-hall la clasa prof. Marius Ţeicu (a fost declarat “Cea mai bună voce a promoţiei”) şi a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Ecologice, clasa prof. Adriana Piteşteanu. Activitatea sa artistică şi mai ales zecile de premii pe care le-a cucerit începând cu anul 1993 care a marcat debutul său cu ocazia participării la Festivalul de la Mamaia sunt impresionante. A lansat paisprezece albume, (ultimul, “Mi-e dor de tine, mamă” conţine şaisprezece piese, ale căror versuri sunt semnate de marele poet basarabean, regretatul Grigore Vieru, iar muzica, în cea mai mare parte, este compusă de Fuego). Cu ocazia turneului “Casa Părintească” (Fuego a fost acompaniat de formaţia “Alesis”) ce a culminat în mai 2007 cu spectacolul susţinut pe scena Teatrului National Bucuresti, Dora Alina Romanescu a lansat cartea “Gara Centrală”, o împletire de realitate şi fictiune, a vieţii personale şi artistice a artistului până la vârsta de 30 de ani. Spectacolul live “Casa parintească” a fost o încununare a proiectului “Fuego il canta pe Grigore Vieru” dedicat regretatului poet basarabean care s-a aflat atunci în sală. Deşi bolnav, acesta a părăsit spitalul şi a venit la Bucureşti special pentru Fuego. Anul trecut, FUEGO pornea în cel de-al treilea turneu naţional cu spectacolul LIVE intitulat “Până la lacrimi mi-e dragă viaţa”, un spectacol regizat de el însuşi, cu orchestră şi decoruri realizate special pentru acest spectacol de artiştii de la Teatrul Naţional din Botoşani. Dintre cele 14 albume lansate până în prezent cel de-al 13-lea i-a purtat noroc lui Paul Surugiu. Casa de Discuri EUROMUSIC din Cluj i-a oferit Discul de Platină „artistului FUEGO, nepreţuit izvor de spiritualitate românească autentică transpus în minunatele colinde dăruite publicului şi lumii întregi şi pentru deosebitul succes al albumului IN NOAPTEA DE CRĂCIUN”.
Prezentare Grupul vocal ANATOLY
Grupul vocal ANATOLY s-a constituit în anul 2000 la initiativa celor trei tineri care-l alcătuiesc, uniţi fiind de o singură pasiune, muzica. Repertoriul grupului este variat şi cuprinde peste 300 de lucrări á capella şi cu acompaniament, preclasice, clasice şi romantice, religioase, prelucrări folclorice, Colinde şi Cântece de Crăciun, dar şi lucrări din literatura contemporană. Trio-ul a înregistrat opt albume (amintim doar “Colinde de Craciun” -2001, “Dumnezeiasca Liturghie” – 2004, “Voix des Carpates” – 2006, “Veniti sa luati lumină!” – 2007, “Armonia Craciunului” – 2009), ce cuprind lucrări din repertoriul românesc şi universal. Albumul „Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gură de aur” a fost nominalizat în anul 2006 pentru Premiile Academiei Romane. În decembrie 2006 Trio-ul ANATOLY a fost distins cu Marele Premiu la Concursul Naţional de Muzică Corală Sacră “Cu noi este Dumnezeu” de la Orăştie, ediţia XVII. Alături de Corala „Gheorghe Dima” din Braşov condusă de maestrul Nicolae Bica, de Orchestra Filarmonicii din Roma, Orchestra Filarmonicii din Braşov şi Orchestra Facultăţii de Muzică din Braşov, Grupul ANATOLY a susţinut zeci de concerte vocal simfonice. Din anul 2005, trio-ul vocal este membru al „Asociaţiei Române de Cânt Coral”, membru în Asociaţia Culturală Internaţională „A Coeur Joie” şi membru de onoare al Asociaţiunii Transilvănene „ASTRA”. Începând cu anul 2008, Grupul ANATOLY fiinţează sub egida Centrului Cultural ”REDUTA” din Braşov. Pentru “râvna şi calitatea cu care au susţinut muzica ortodoxă”, au primit din partea Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza, Act de Cinstire, scris şi parafat.
{mosloadposition user10}