o crestere a cifrei de afaceri de circa 80%, pe fondul deschiderii de noi centre de dializa
* Până la sfârşitul anului, există în plan lansarea a două noi centre: Braşov şi Stei (Bihor). Pentru perioada 2009-2010, reţeaua centrelor Fresenius se va extinde în Piteşti, Ploieşti şi Suceava
* Investiţiile totale planificate pentru perioada 2008-2010 se ridică la circa 35,39 milioane RON
Fresenius NephroCare România, liderul autohton al serviciilor private de dializă, a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2008 o cifră de afaceri de 44,3 milioane RON, în creştere cu aproximativ 80% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul este urmarea directă a lansărilor de centre pe parcursul primelor nouă luni ale anului la Oradea, Bacău şi Bucureşti. Până la sfârşitul anului, compania are în plan două noi inaugurări: Braşov şi Stei – o extensie a centrului Fresenius de la Oradea, lansat la începutul anului. Fresenius NephroCare estimează că va trata până la sfârşitul anului 1480 de pacienţi (hemodializă şi dializă peritoneală), ceea ce va genera o valoare a afacerii de aproximativ 62,8 milioane RON, cu 87% mai mare faţă de 2007.
„Lansările de noi centre de pe parcursul anului 2008 au totalizat investiţii în valoare de aproximativ 19,29 milioane RON. Recent am inaugurat la Bucureşti – Strada Jiului – cel mai mare centru privat de dializă din Europa. Pentru perioada 2009-2010, avem în plan investiţii de aproximativ 16 milioane RON, care se vor concentra în extensii şi centre noi, la Iaşi, Ploieşti, Piteşti, Suceava, precum şi în alte zone. Începând cu 2010, ne propunem o creştere organică”, a declarat Cosmin Bordea, Director Operaţional Fresenius NephroCare România.
În România, circa 7700 de persoane suferă de afecţiuni cronice ale rinichilor. Dintre acestea, 2795 (36%) urmează tratamente de dializă în centre private.
„Pentru următorii ani, preconizăm o extindere a serviciilor private de dializă şi implicit o mai bună repartiţie geografică a centrelor de dializă, urmând exemplul unor ţări mai dezvoltate din perspectiva serviciilor medicale. De exemplu, Ungaria este o piaţă liberalizată, cu o pondere a serviciilor private de dializă de 90%. Similare sunt si cazurile Poloniei – 85% sau Cehiei – 75%”, a declarat Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care România. „Este important de reţinut faptul că piaţa privată nu implică niciun tip de costuri sporite de tratament care ar putea afecta pacientul sau sistemul de asigurări de sănătate, după cum s-ar putea crede. Tratamentul este gratuit, inclusiv în centrele private de dializă, fiind suportat integral de Casa de Sănătate. Condiţiile sunt, din fericire, îmbunătăţite în mod considerabil. În centrele Fresenius, pacienţii sunt trataţi la standarde europene, cu echipamente, proceduri şi materiale de ultimă generaţie, specifice reţelei internaţionale Fresenius NephroCare”.
{mosloadposition user10}