gratuite dedicate medicilor de familie
În primele 6 luni de la lansare, portalul FormareMedicala.ro are peste 3600 de membri, medici de familie din întreaga ţară, dintre care 2500 s-au înregistrat pentru a studia cel puţin unul dintre cursurile gratuite disponibile, iar 700 au susţinut deja examenul online. În afară de Bucureşti, judeţele cu cei mai mulţi medici de familie care participă la programele de educaţie medicală continuă disponibile pe www.formaremedicala.ro sunt Constanţa, Iaşi, Cluj şi Mureş.
Dr. Rodica Tănăsescu, preşedinte SNMF, explică: „Acest proiect desfăşurat sub egida SNMF urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite pacienţilor prin creşterea competenţelor profesionale. Impactul cursurilor Formare Medicală este major, acestea fiind unice în România: sunt dedicate medicilor de familie, prezintă materialele ştiinţifice în contextul activităţii de cabinet şi au un grad de interactivitate ridicat care susţine procesul de învăţare prin animaţii, exerciţii şi studii de caz. ”
Ca urmare a succesului înregistrat în primele 6 luni, a fost deja planificată lansarea de noi cursuri de educaţie medicală continuă (EMC) destinate medicilor de familie ce tratează subiecte de interes precum hiperplazia benignă de prostată, astmul, psoriazisul sau vaccinologia. Noile cursuri vor veni în completarea celor disponibile.
„Faptul că peste 25% din numărul total de medici de familie din ţară au ales deja să se perfecţioneze online prin intermediul cursurilor Formare Medicală reprezintă confirmarea calităţii deosebite a acestora şi a interesului medicilor pentru acumularea de cunoştinţe medicale de actualitate.” a declarat dr. Tănăsescu.
Programul de educaţie medicală continuă FormareMedicala.ro este un proiect lansat în Martie 2011 sub egida Societăţii Naţionale de Medicină a Familei. Prin intermediul programului, medicii de familie îşi cresc competenţele profesionale în arii variate de patologie şi obţin puncte EMC, cursurile fiind creditate de către Colegiul Medicilor din România.
Pentru a putea profesa, medicii de familie din ţara noastră trebuie să fi acumulat minimum 200 de puncte EMC în ultimii 5 ani, dintre care minimum o treime din cursuri.