Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

foodpanda îți recomandă zece preparate culinare pe care să le încerci în Postul Paștelui

foodpanda preparate postul Pastelui

În plin post al Paștelui, cel mai lung post din calendarul creștin-ortodox, ai cu siguranță nevoie de puțină inspirație atunci când vine vorba de preparatele culinare pe care le poți consuma în această perioadă. foodpanda, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți recomandă zece preparate de post savuroase care îți vor satisface nevoia de diversitate și își vor da energia de care ai nevoie în fiecare zi.

foodpanda preparate postul Pastelui

1. Guacamole este una dintre puținele gustări și sănătoase și gustoase. Originară din America Centrală și preparată pe bază de avocado, ceapă și roșii, guacamole este o sursă bogată de proteine, grăsimi sănătoase, vitaminele A, C, E, B1, B2 sau B6, dar și de calciu, potasiu și magneziu. O poți comanda de la Taqueria El Torito din București, alături de o porție de nachos, atât la birou, cât și acasă.

2. Cum vremea de afară începe să se încâlzească din ce în ce mai mult, o supă Gazpacho devine o alegere potrivită pentru prânz. Preparată din legume proaspete, ulei de măsline și puțină pâine, fără a fi procesată termic, această supă care se servește rece este originară din Sudul Spaniei, după o veche rețetă andaluză. Poate fi comandată de la restaurantul Gargantua d`Oro din București.

3. Chiar dacă suntem în Postul Paștelui, nu trebuie să renunți la burgeri. Poți încerca Burgerul vegan cu falafel de la restaurantul Trickshot din București, care este la fel de delicios precum varianta tradițională pe bază de carne, numai că acesta conține mult mai multe legume.

4. Dacă îți plac legumele bine condimentate, atunci poți alege specialitatea Vegan Red Thai Coconut Curry, potrivită atât pentru prânz, cât și pentru cină. Preparată dintr-un mix de legume savuroase și un sos de nucă de cocos, este o alternativă vegetariană a bucătăriei thailandeze ce poate fi comandată cu încredere de la Mint Bistro din Cluj-Napoca.

5. Ideale pentru o gustare sau chiar pentru o masă principală, Pachețelele de primăvară pregătite din foi de orez și legume aduc puțin din savoarea bucătăriei chinezești. În plus, sunt foarte gustoase și sățioase. În Timișoara le poți găsi în meniul restaurantului Manay.

6. Orange brownies raw-vegane sunt alternativa delicioasă și mai naturală la desertul tradițional cu același nume, preparată din ingrediente crude, fără a fi procesată termic. Amestecul de semințe de floarea soarelui, portocale, agave, unt de cacao, cacao și fulgi de cacao îi oferă un gust unic de care te poți bucura în orice moment al zilei. Pot fi comandate de la Delicious Raw Weiss din Brașov.

7. Din lista preparatelor pentru Postul Paștelui nu putea lipsi tradiționala ciorbă de legume. Preparată din legume proaspete precum morcovi, țelină, leuștean, pătrunjel, varză, mazăre, fasole verde și roșii, aceasta este un preparat ușor și sățios care ne aduce aminte de gusturile copilăriei. Dacă ești în Sibiu, îți recomandăm Zama cu legume alese din Piața Cibin de la restaurantul Pasaj.

8. Pentru o variantă de prânz puțin mai exotic poți încerca Legumele curry în stil indian de la restaurantul Rijal`s Taj Mahal din Iași. Amestecul de legume, păstăi verzi, morcovi, mazăre, ardei kapia, ceapă este completat perfect de condimentele puternic aromate, precum coriandru, cumin, curcumă, frunze de schinduf, pastă de usturoi și ghimbir, pentru un gust unic și special.

9. Millefeuille de legume la grătar nu are nicio legătură cu celebrul desert franțuzesc, însă este la fel de delicios. Preparat din legume proaspete: dovlecei, ardei, ciuperci pleurotus, cremă balsamică de smochine și condimentat cu rozmarin, este o alegere ideală pentru un prânz la birou sau cu prietenii. Îl poți comanda de la restaurantul Souvlaki Bar din Constanța.

10. Supa cremă de legume este un preparat versatil și ușor, potrivit pentru Post și nu numai, datorită ingredientelor sale naturale. Consistența sa cremoasă și savoarea simplă a legumelor îi oferă un gust aparte de care te poți bucura atât la masa de prânz, cât și la cină. Dacă ești în Pitești, îți recomandăm delicioasa supă de la restaurantul Republic Pub.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.