Pentru că o vorbă străveche spune că dragostea trece prin stomac, de Valentine’s Day, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți recomandă zece preparate culinare savuroase pentru o cină romantică în doi.
Preparatele tradiționale italienești oferă o notă de romantism oricărei mese, iar o porție de Fettuccine fatte in casa con salmone nu face excepție. Amestecul savuros de fettuccine, paste proaspete italienești, somon, ceapă și sos roze este ideal pentru o cină romantică. Le poți comanda de la Trattoria Lugo din București.
Paella cu fructe de mare, un preparat clasic specific bucătăriei spaniole, este o alternativă perfectă pentru o cină romantică în doi. Fructele de mare precum sepia, creveții și midiile se îmbină armonios cu orezul ceapa, ardeiul gras, usturoiul, roșiile și șofranul. Dacă ești din Sibiu o poți comanda de la restaurantul Paella&Tapas.
Tonul în crustă de susan alb-negru cu sparanghel, atent preparat la restaurantul Gargantua KSLF din București, oferă o explozie de culoare și un gust savuros pe măsură, mai ales pentru iubitorii de preparate din pește.
Scoicile Saint Jacques și lup de mare sunt considerate o adevărată delicatesă pentru o cină romantică în doi. Preparate alături de cremă de păstârnac, mazăre, pancetta și esență de busuioc, pot fi comandate din meniul restaurantului Excelsior din Craiova.
Dacă îți dorești un mix de arome unice pentru cina de Valentine`s Day, atunci trebuie să încerci specialitatea restaurantului Bavaria din Iași, mușchiul de vită în sos de hribi.
Iubitorii bucătăriei italienești pot încerca filetto aceto, preparat din mușchi de vită, parmezan, roșii cherry și oțet balsamic. Îl poți savura de la restaurantul Bel Mondo din București.
Tot specifice bucătăriei italienești sunt și farfallele quattro formaggi, ideale pentru o cină ușoară. Sosul fin preparat dintr-un mix de brânzeturi atent selecționate va garanta savoarea mesei. Dacă ești din Cluj-Napoca atunci le poți comanda de la restaurantul Pasta la Vista.
Pentru o cină cu adevărat reușită nu putea lipsi desertul și începem cu o prăjitură care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Carrot Cake. Preparată din blat de morcovi, mascarpone, cardamon și baby carrots caramelizați, o găsești în meniul restaurantului Journey Pub din București.
Și pentru că ciocolata nu putea lipsi nici ea în această zi, o altă alegere inspirată pentru desert este tortul de ciocolată cu ciocolată neagră și rom Bacardi, pregătit de Sophie Patisserie din Constanța.
Dacă îți dorești un desert special, cu un mix între dulce și acrișor, atunci trebuie să încerci Pavlova cu cremă de ciocolată albă și fructe de pădure de la Cărți, Dulciuri și Flori din București.