Chiar daca vremea de afara ne-a facut o surpriza atat de neplacuta in preajma Sarbatorilor Pascale, ar trebui ca bucuria de a primi Floriile si Invierea Domnului sa nu fie afectata de nimic.
Pestele a fost ales sa fie unul dintre simbolurile crestinismului. Si pentru ca de Florii cei care au tinut post au dezlegare la peste, iată o bună ocazie de a se bucura de gustul fabulos al delicioaselor conserve de peste de la EVA, in care vor gasi cele mai bune parti ale pestelui, acest aliment bogat in proteine valoroase, aminoacizi si minerale esentiale.
O prima recomandare pentru masa de sarbatoare – fie ca este cea de Florii sau chiar de Paste – sunt sortimentele de conserve de macrou, care contin cel putin 70% fileuri, aducand bucurie prin gustul si calitatea superioara. Poate fi consumat ca atare, ca fel principal sau preparat cu paste, in salate sau sandwich-uri. Macroul este un peste care contine o cantitate de mercur mult mai mica decat alte specii. Pentru toate gusturile, pentru toate preferintele, EVA a pescuit in Marea Adriatica si iti pune pe masa File de Macrou in ulei vegetal si File de Macrou in sos tomat
Vrei sa inceapa masa cu o gustare? Bazeaza-te pe EVA File de macrou in ulei vegetal și File de macrou in sos tomat. Va trebui doar sa prajesti cateva felii de paine toast, pe care sa il servesti!
O combinatie absolut delicioasa este cea din orez, salata de cartofi sau paste cu fileuri de macrou EVA. Pentru masa festiva de Paste iti recomandam azi o delicioasa tarta cu peste, despre care cu siguranta oaspetii vor vorbi multa vreme.
Reteta tarta cu peste
Ai nevoie de: 100 g de unt, 200 g de faina, 5 linguri de apa rece, 400 g de EVA Fileuri de macrou in ulei vegetal, o capatana de usturoi, 5-6 linguri Podravka BIO Passata si cateva fire de busuioc.
Cum se prepara
Amesteci faina cu untul la temperatura camerei pana obtii un aluat nisipos, apoi adaugi apa (rece) si amesteci pana cand compozitia se omogenizeaza. Dai aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, scurgi conservele si maruntesti fileurile de macrou. Separat, pui sosul de rosii la fiert, il lasi sa dea intr-un clocot, pui usturoiul zdrobit sau maruntit cu cutitul si busuiocul, asezonezi cu sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba impreuna cam cinci minute.
Imparte aluatul in trei. Intinzi doua treimi din aluat si tapetezi cu el forma de tarta, inclusiv pe peretele acesteia. Intepi cu furculita si dai la cuptorul incins la 180 de grade, pentru 20 de minute. Scoti forma din cuptor, rastorni in ea umplutura si pui deasupra „capac” din treimea de aluat ramasa. Unge cu putin sos de rosii si mai da la cuptor cam 25 de minute, pana se rumeneste. Si iata bucuria de a manca peste!