la ora startului noilor programe UE in Romania
~ conferinta pentru audieri publice si training: Bucuresti, 25- 26 septembrie 2014 ~
Timpul marunt al incropirilor de conjunctura si al "capitalismului de cumetrie" e pe punctul sa-si dea si la noi obstescul sfarsit. Situatia financiara problematica in continuare in zona resimte nevoia unei guri de oxigen in mod rapid pentru ca putem rezista ofensivei chino-americane si sa ne adaptam cu adevarat la o maniera compacta si integrativa de lucru.
Reconstructia industriala si relansarea afacerilor Romaniei in Macro-Regiunea Dunarii, conforme Strategiei adoptate de UE in 2011 – la care Romania este parte esentiala – deschide oportunitati de cooperare si finantare exceptionale, dar – pe de alta parte -, impune o abordare smart prin antrenarea PARTENERIATELOR PUBLIC-PRIVATE si prin colaborari de afaceri transversale prin CLUSTERE INOVATIVE DUNARENE, indrumate prin axa specializata SUERD girata de Landul Baden-Wurtemberg.
Intrucat creierul Dunarii si operatiunilor de innoire este la Viena, motorul la Stuttgart, iar tabloul de control la Bruxelles, in ajunul participarii la startul marilor programe de finantare din acest final de an, Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR Romania), coordonata de EUROLINK-House of Europe, ii cheama pe reprezentantii acestora sa vina in sprijinul eforturilor detinatorilor majori de interese si resurse din Romania spre a putea coagula rapid o punte flexibila de transfer a bunelor practici si de agregare de proiecte indraznete care sa aduca un nou stil de guvernanta, networking si stimulare a inovarii atat in economie, cat si in societate. In acest sens, la sediul Senatului Romaniei – Palatul Parlamentului, in data de 25 septembrie 2014, comunitatile locale impreuna cu inovatorii, inventatorii, bancherii si angajatorii se reunesc spre a adopta Declaratia-Apel catre partenerii europeni, a conferi personalitate juridica noii Asociatii in relatia cu decidentii SUERD si a rasplati prin Diplome de Excelenta cele mai inovative initiative si proiecte de cooperare dunareana din zona, ca premisa a sinergiilor de tip nou ce trebuie creeate in cel mai scurt timp posibil.
Ziua urmatoare, 26 septembrie 2014, cu amabilul sprijin si la sediul Ministerului Economiei si al Asociatiei Clusterelor din Romania, organizatorii deschid oportunitatea profesionalizarii managementului primelor clustere veritabil danubiene, cu puternica implicare romaneasca printr-o sesiune de informare si training, atat pentru coordonatorii actuali, cat si pentru alti manageri care doresc sa dobandeasca experienta detaliata si solida in acest domeniu.
Printre invitatii si speakerii de marca se numara: Dr. Kurt PUCHINGER, Coordonator Aria Prioritara "Capacitate Institutionala si Cooperare SUERD" – Viena; Dl Peter LANGER, Coordonator General Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene (CoDCR); Senator Marian VASILIEV – Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice la Marea Neagra / Presedintele Comisiei pentru Egalitatea de Sanse – Senatul Romaniei; Ministru Plenipotentiar Carmen PODGOREAN – Coordonator National SUERD – Ministerul Afacerilor Externe din Romania; Dr. Costin LIANU – Director, Ministerul Economiei; Eric BARTHA – Secretar General CoDCR; Prof. Dr. Ing. Cristiana SIRBU – Presedinte GIEDD; Olivia COMSA, Expert EURATOM; KMC Octavian SERBAN – Presedinte Knowledge Management Institute / Knomacons Romania; Dr. Georgeta GHETE, Presedinte CINAQ.
Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Nasul TV, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, FabricadeBani.ro, RO-BG.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".
Pentru informatii suplimentare si inscrieri, in limita locurilor disponibile, va rugam sa consultati siteul: www.houseofeurope.ro/Club-Dunare-Cluster.html sau sa contactati Secretariatul Consortiului Organizatoric la e-mail: info@houseofeurope.ro sau tel./fax: 021.2304997.