La ediţia din acest an a Cupei SIVECO au fost înscrise în concurs peste 500 de proiecte de soft educational, realizate de elevi din toată ţara sub îndrumarea atentă a profesorilor coordonatori.
După o primă selecţie au rămas în concurs 72 proiecte, reprezentând şcoli din oraşele: Suceava, Iaşi, Botoşani, Vălenii de Munte, Ploieşti, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Dej, Oradea, Medgidia, Constanţa, Bacau, Călăraşi, Baia Mare, Sibiu, Galaţi, Turda, Slobozia, Odobeşti, Focşani, Adjud.
A doua etapă de evaluare a decis ca în finală să se întâlnească cele mai bune 22 lucrări, calitatea acestora transformând selecţia într-un proces lung şi dificil.
Anul acesta, temele prezentate de participanţi au fost foarte variate, de la noţiuni a unor discipline exacte – fizică, matematică, chimie, biologie, informatică, la transpunerea unor momente din istoria românilor şi abordarea unor lecţii de geografie în format electronic multimedia.
Motivati de organizarea ediţiilor din anii trecuţi, elevi, dar şi profesori s-au hotărât să participe şi anul acesta la Cupa SIVECO şi să îmbunătăţească performanţele obţinute la ediţiile precedente.
Judetele Iaşi, Vâlcea şi Timişoara domina competiţia din 2006, fiind reprezentate în finală cu 3 echipe, 5 echipe şi respectiv 4 echipe.
Un participant perseverent al concursului este doamna profesoară Ana Maria Lăculeanu-Arişanu din Râmnicu Vâlcea, care susţine şi va insufla elevilor săi de dorinţa de a participa la această competiţie.
Doamna Arişanu povesteste din culisele pregătirii pentru concurs: "Începând cu ora 23 îi tot rugam pe elevi să să trimitem proiectul pe mail….pentru că pot aparea diverse probleme (pana de curent sau de internet).Replica era aceeasi: " Nu putem avea noi un astfel de ghinion". ….la ora 23,15 fiecare echipa si-a strans fisierele pe un calculator. Unul lucra, iar ceilalti erau in picioare in spatele lui efectiv strigand: nu e butonul acela, fisierul asta trebuie sters etc. Deja noi profesorii eram in plus. Ne uitam la ei cat erau de obositi dar de antrenati in ceea ce faceau. A fost ca un meci in care finalul decide rezultatul."
La ediţia de anul acesta, printre finalişti, se află pentru prima dată într-o echipă doi elevi din clasa a VI-a – Giulia Ştef şi Koseghi Lorant de la Şcoala Generală nr. 7 "Sfânta Maria", Timişoara, iar patru dintre finaliştii din ediţiile trecute au revenit în competiţie cu rolul de antrenori de echipe: Răzvan Călugăraşu de la Râmnicu Vâlcea, Sorin Vasilescu din Bucureşti, Ciprian Caba şi Alin Besnea de la Timişoara, toţi fiind în prezent studenţi.
"Felicităm finaliştii concursului şi pe toţi participanţii la concurs pentru calitatea lucrărilor trimise şi îi asigurăm că vom sprijini în continuare dorinţa lor de a se implica în crearea de soft educaţional", declară Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.
Lucrările şi lista completă a finaliştilor sunt disponibile pe //www.portal.edu.ro.
Marea finala si premierea CUPEI SIVECO se vor desfasura anul acesta la Timisoara, in perioada 1-4 iunie.
{mosloadposition user10}