Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC) şi Telecentrul ICT4U a organizat recent la Constanţa dezbaterea: "Educaţia în cadrul Economiei bazate pe cunoaştere", reprezentînd una din acţiunile campaniei "Fii pregătIT".
Dezbaterea a beneficiat de prezenta Secretarului de Stat în cadrul MEdC, doamna Paloma Petrescu, a Preşedintelui Comisiei de IT din Camera Deputaţilor, domnul Varujan Pambuccian, a Directorului de proiect Economia bazată pe cunoaştere din cadrul MCTI, doamna Diana Voicu, a consilierului Ambasadei Finlandei la Bucureşti, Antero Inkari, a reprezentanţilor unor importante firme de IT din tara noastra.
Evenimentul de la Constanţa a fost organizat cu scopul de a evidenţia necesitatea accesului elevilor la tehnologie şi a importanţei pe care o are informatizarea asupra procesului de predare-invatare.
"Este un eveniment pe care îl apreciem în perspectiva atingerii ţintei europene astfel că pînă în 2010 în şcolile româneşti cinci elevi să aibă la dispoziţie un computer, iar România să realizeze o medie de 5 computere la 10 persoane. În acest moment ocupăm locul 25 din 28, dar cred că trebuie să ne gîndim ce se întîmpla înainte de 2003 cînd a fost lansat un amplu program de dotare a şcolilor cu calculatoare. Atunci, pe un calculator lucrau, în medie, 200 de elevi", a declarat doamna Secretar de Stat Paloma Petrescu.
In cadrul dezbaterii, Stefan Morcov, Product Manager în cadrul SIVECO Romania, a evidenţiat stadiul atins de învăţământul românesc, în momentul de faţă, prin implementarea programului Sistem Educaţional Informatizat.
Prin intermediul SEI, majoritatea profesorilor şi elevilor din România dispun în scoala lor de un laborator echipat cu 10 sau 25 de calculatoare, server, platformă de eLearning si lecţii interactive AeL.
"Implicarea SIVECO Romania în educaţie, şi mai ales în informatizarea educaţiei româneşti, este deja o tradiţie. Poiectul Euro 200,iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi care are drept obiectiv achiziţionarea de calculatoare de către elevi şi studenţi, este sprijinit de SIVECO Romania", a declarat Stefan Morcov.
"O alta iniţiativă prin care compania noastră se implică în dezvoltarea sistemului educaţional este Cupa SIVECO.La începutul lunii iunie a fost organizată, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timişoara, a companiilor Microsoft şi Intel, finala concursului national "Cupa SIVECO la software educaţional" 2006 – un concurs ajuns la finalul celei de-a 4-a ediţii, cu rezultate absolut spectaculoase. Lucrările finaliste sunt publicate pe portalul educaţional SEI //portal.edu.ro. Elevii şi profesorii creatori de soft educaţional participă în fiecare an la tabăra de vară organizată de SIVECO Romania.
De asemenea SIVECO Romania a sprijinit Ministerul Educatiei si Cercetarii în derularea concursului Şcoala Mea , un proiect lăudabil al Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Acestea nu sunt acţiuni punctuale. Este o strategie de investiţie in viitor".
{mosloadposition user10}