Despre viaţa socială şi emoţională a copilului tău
– Eveniment în cadrul campaniei naţionale „Te aşteptăm în librărie!” –
Librăria Humanitas de la Cişmigiu – Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38
Duminică, 15 octombrie 2017, ora 11.30
Mulţi copii nu au nevoie de tratament medicamentos ori de severitate, ci de atenţie suplimentară din partea părinţilor. Prin intermediul unei metode structurate în cinci paşi (floortime, timp pentru rezolvarea problemelor, identificarea cu punctul de vedere al copilului, împărţirea provocărilor în etape mai mici, stabilirea limitelor), părinţii învaţă să ofere copilului timp şi sprijin necondiţionat, ajutându-l să îşi transpună emoţiile în planul ideilor şi să înveţe să se integreze în diverse grupuri. – Stanley I.Greenspan, Politica locului de joacă
Editura Herald şi Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38) au plăcerea de a vă invita duminică, 15 octombrie 2017, ora 11.30 la evenimentul Fii conştient de ceea ce contează! Despre viaţa socială şi emoţională a copilului tău, eveniment ce se va desfăşura în cadrul campaniei naţionale „Te aşteptăm în librărie!”
Cum înţelegem corect viaţa socială şi emoţională a copiilor noştri?
Simţim că nu le putem fi tot timpul aproape copiilor în momentele dificile?
Avem nevoie să fim conectaţi la viaţa lor emoţională, dar simțim că nu îi înțelegem de fiecare dată?
Prin empatie, afecţiune, bunăvoinţă, compasiune, căldură umană putem clădi punţi de legătură emoţională cu copiii noştri.
Nu există părinţi perfecţi, nu există copii perfecţi şi nici relaţii fără tensiuni, iar cărţile pe care vi le propunem sunt un companion şi un sprijin în călătoria alături de oamenii mai buni pe care vrem să îi creştem şi cei care vrem să devenim noi înşine.
Vom povesti pe marginea titlurilor Bebeluşul meu înțelege tot și O viaţă fără droguri, de Aletha Solter, Politica locului de joacă, de Stanley Greenspan, şi Prieteni buni, dușmani aprigi, de Michael Thompson, alături de invitaţii: Oana Moșoiu (formator, consultant în domeniul educaţiei), Ema Diaconu (psiholog), Iulia Feordeanu (psiholog, psihoterapeut) şi Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut), specialişti care vor împărtăşi publicului prezent noţiuni din teoriile psihologice și educaționale care ne vor ajuta să avem o bună comunicare și o dinamică armonioasă în relația copil-părinte. Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).
Vă invităm, aşadar, într-o frumoasă duminică de octombrie, prin intermediul titlurilor din colecția Parentaj, să discutăm despre conectare şi empatie cu copiii noştri, despre cum putem îmbunătăţi viaţa socială şi emoţională a acestora.
Cărțile din colectia Parentaj a Editurii Herald
Numitorul comun al cărților din colecția Parentaj este preocuparea constantă pentru a cunoaște mai bine viaţa emoţională a copiilor noştri și felul în care îi putem ghida în dezvoltarea lor.
Cu autori clasici ca Aletha Solter și Alice Miller, cărți care au fondat curente în domeniu, precum cele ale lui Stanley Greenspan, și autori moderni de referință, precum Daniel Siegel și Jon Kabat-Zinn, colecția Parentaj se adresează atât părintilor și adolescenților, cât și specialiștilor din domeniul educației, fără a uita de copilul interior al fiecăruia. Aceste cărți ne vor ajuta să ne înțelegem copilăria și relațiile cu propriii părinţi, pentru a reuși să reconsiderăm paradigma tradițională de creștere a copiilor.
Politica locului de joacă de Stanley L. Greenspan, Jacqueline Salmon
În acest volum scris într-un limbaj accesibil, Stanley Greenspan oferă nu doar explicații clare, ci și soluții valoroase părinților ai căror copii au fost diagnosticați cu probleme de atenție sau de învățare. De fapt, mulți copii nu au nevoie de tratament medicamentos ori de severitate, ci de atenție suplimentară din partea părinților.
O viață fără droguri de Aletha Solter
Oferind instrumente simple, ușor de folosit pentru a pune bazele unei fundații solide pentru că toți copiii să poată spune „nu” drogurilor, cele 100 de recomandări sunt organizate în funcție de grupa de vârstă – de la vârsta preșcolară până la vârsta adultă. Un ghid esențial, practic și cuprinzator de educație parentală, O viață fără droguri vă va arăta cum puteți să vă ajutați copiii
Prieteni buni, dușmani aprigi de Michael Thompson, Catherine O` Neill Grace, Lawrence J. Cohen
Între aceste pagini se ascunde o mărturie caldă a celor mai semnificative momente din viața socială a copiilor. Autorii vorbesc despre a avea încredere în abilitățile copiilor noștri de a negocia situații dificile, dar și despre nevoia de a le fi aproape și permanent conectați la viața lor emoțională, sesizând și intervenind în momentele de criză.
Bebelușul meu înțelege tot de Aletha Solter
Bebelușul meu ințelege tot este una din cărțile care a reprezentat din momentul aparitiei sale o revelație pentru părinți și a determinat o mică, dar hotărâtă, revoluție în creșterea copiilor de pretutindeni. Impactul cărții a fost atât de mare tocmai pentru că i-a ajutat pe părinți să își asculte instinctul de a-și iubi necondiționat și nelimitat copiii, fără teama că ținându-i în brațe și ascultându-i la randul lor îi vor răsfăța.
Prin sloganul „Cărți deschise pentru minți deschise“, Editura Herald îşi doreşte să pună în prim-plan rolul crucial pe care cărțile îl joacă în educația non-formală şi în demersul individual de îmbunătăţire a propriei vieţi. Campania „Te așteptăm în librărie” este un demers cultural menit să evidenţieze atât importanţa librăriilor ca spaţiu cultural activ în viaţa comunităţilor din care fac parte, cât şi a librarului care ii poate facilita cititorului o altă experienţă în interacţiunea cu universul cărţilor.
Te așteptăm în librărie!
Parteneri media: Realitatea TV, West City Radio, BanatulAzi, Itsy Bitsy, cinemagia, TVR, TVR Timisoara, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Radio Romania Iasi, Radio Romania Tg.Mures, Radio Romania Timisoara, Radio Romania Cluj, Radio Brasov, MIX TV, WylFM, Smart FM, GoldFM, Senso TV, Bookblog, brasovultau.ro, festivaluri-romanesti.ro, GoodRead.ro, Literaturapetocuri.ro, Edu-News.ro, 4Arte.ro, Agentia de carte, gratuitor, IQool, Bookaholic, Bookhub.ro, Bookuria.info, Filme-Carti.ro, PRwave, Raftul cu Idei, Rabit Media, eva.ro, Societatesicultura.ro, Booktopia, Serial Readers, Traieste constient, bookiseala.ro, romaniapozitiva.ro