Traversând cu bine agitata istorie a ţinuturilor natale, Feteasca Neagră a ajuns în prezent să se bucure de un prestigiu tot mai mare, în ciuda unei productivităţi relativ moderate. Aceasta este compensată de calitatea vinurilor ce pot fi obţinute, dovada vie fiind Feteasca Neagră lansată de Corcova Roy & Dâmboviceanu. Soiul autohton cel mai bine cotat de specialişti a găsit aici un climat şi un sol ce îi dau o nouă şi remarcabilă înfăţişare.
Impactul iniţial – cel olfactiv – anunţă un vin aromat, dar bine conturat. Prin agitare uşoară, notele specifice de coacăze şi de mure capătă chiar tente condimentate. Gustul este rotund şi catifelat, cu tanini bine ţinuţi în frâu şi cu o încheiere lungă, foarte aromată. Printre recomandările culinare se numără şi brânzeturile maturate tari, cărora le face faţă cu brio. Dar, bineînţeles, Feteasca Neagră de Corcova nu se sustrage nici întâlnirii tradiţionale cu o raţă pe varză sau cu o mâncare de gutui, cu sau fără carne.
Personalitatea aparte a acestui vin este produsul unei reuşite suprapuneri a calităţilor proprii soiului pe harta tot mai bine conturată a unui terroir de clasă: Corcova.