Aflat la cea de-a doua editie, Festivalul de Muzica Veche isi propune sa incante publicul cu noi concerte. Desfasurat pe parcursul a 3 zile, intre 16 – 18 noiembrie 2007, Festivalul de Muzica Veche reuneste arta interpretativa veche a evului mediu european apusean si rasaritean.
Festivalul de Muzica Veche va fi gazduit in locatii cu traditie istorica si culturala: Ateneul Roman, Palatul Sutu, Centrul Cultural Maghiar, Biserica Domnita Balasa si Biserica Italiana.
Programul din acest an se arata unul foarte bogat, deschiderea Festivalului va fi facuta de formatia Banchieri Singers, formatie de muzica renascentista in Sala Auditorium.In cea de a doua zi a Festivalului vor urca pe scena grupul Stavropoleos (dirijat de Arhid. Lect. Univ. Gabriel Constantin Oprea) ce va sustine in compania celebrului protopsalt grec Ioannis Arvanitis un concert de muzica veche bizantina. Festivalul de Muzica Veche se va incheia cu un concert de muzica baroca sustinut de celebra formatie Floripari din Cracovia. In afara de prestigiosii invitati din strainatate, an de an, Festivalul de Muzica Veche promoveaza o serie de talente locale. Editia aceasta vor urca pe scena formatia Trei Parale, una dintre cele mai talentate claveciniste din generatia sa Raluca Enea si Erich Turk, unul dintre putinii solisti organisti din Romania.
Accesul publicului este gratuit, exceptie facand concertul formatiei Floripari in ziua se 18 noiembrie orele 19 de la Ateneul Roman.
Mai multe detalii despre artisti gasiti pe www.earlymusic.ro
Tot in cadrul Festivalului de Muzica Veche, se inaugureaza prima Expozitie de Muzica Veche din Romania.Interesul tot mai mare cu privire la comercializarea replicilor instrumentelor de muzica veche au determinat organizatorii Festivalului sa adauge un nou punct de atractie. Carti de specialitate, partituri de muzica veche , CD-uri precum si cativa dintre constructorii de instrumente muzicale vin in intampinarea iubitorilor de arta. In cadrul expozitiei vor avea loc demonstratii precum si seminarii de utilizare si intretinere a instrumentelor.
Expozitia de MuzicaVeche se desfasoara in perioada 16 – 18 noiembrie la Palatul Sutu.
Intrarea este libera.
Infiintata in anul 2005, Medieval Praxis si-a concentrat toate activitatea in organizarea de evenimente culturale. Acoperind un gol de oferta culturala in zona muzicii vechi, Medieval Praxis si-a propus ca prin evenimentele organizate sa vina in intampinarea iubitorilor de muzica culta. Printre cele mai notabile realizari se numara organizarea Targului de Arta Medievala Bucuresti , Festivalul Medias –Cetate Medievala si Festivalul de Muzica Veche, aflat la cea de-a doua editie.
Pe parcursul activitatii , Medieval Praxis a dezvoltat si un departament de management artistic avand in portofoliu artisti specializati in domeniul muzicii vechi: formatiile Trei Parale, Gli Studiosi di Sebastiano, Raluca Enea etc.
{mosloadposition user10}