Taylor Jenkins Reid
Editura Leda Edge
Laurel și Ryan au ajuns în punctul în care în loc de declarații de dragoste își fac declarații de război, își aduc acuze. Nu se mai înțeleg, par a nu mai putea face nimic împreună cu plăcere, au ajuns în punctul în care nu se mai iubesc.
Decizia lor?
O pauză de un an în care nu vor lua legătura deloc unul cu celălalt, în care vor trăi fiecare așa cum dorește. La finalul perioadei urmează să se întâlnească și să vadă cum se simt și ce ar dori: să rămână împreună sau să divorțeze.
Despărțirea este foarte grea, cu atât mai grea pentru Laurel care la doar câteva săptămâni după aceea își aniversează ziua de naștere, iar mama ei îi face o petrecere surpriză la care invită toți membrii familiei.
E oare atât de ușor să reziști un an fără a vorbi cu cel/cea cu care ai crezut că îți vei petrece tot restul vieții?
Vor reacționa Laurel și Ryan la fel?
Vor rămâne împreună sau se vor despărți?
Iată câteva întrebări care te fac să citești cartea cât de repede poți.
Deși este un roman din genul romance, povestea este foarte interesantă și actuală.
Laurel și Ryan s-au îndrăgostit la prima vedere în anul 2 de facultate. Iubirea lor a crescut constant, s-au căsătorit, s-au mutat într-o casă mai mare, și-au luat un câine.
Însă în relație au început să apară fricțiuni, șicane. Fiecare a început să-l aprecieze pe celălalt mai puțin și să vadă lucrurile doar din perspectiva proprie. Comunicarea a încetat, resentimentele au apărut, astfel că la peste 10 ani de la căsnicie Ryan și Laurel decid să ia o pauză.
În contextul în care foarte multe relații se destramă foarte repede în prezent, alegerea celor doi este una ce aduce în atenție angajamentul presupus de o căsnicie și dorința de a repara ceva frumos.
Cartea se citește ușor – abundă în dialoguri, iar capitolele sunt scurte. Romanul aduce în atenție relația de cuplu, căsnicia și evoluția ei. Subiectul este împachetat în așa fel încât să fie ușor de digerat, însă tema este una serioasă, iar cartea a te face să te gândești la propria relație sau la ce îți dorești de la o relație în cazul în care ești singur/ă acum.
Fericiți pentru totdeauna? arată și cum poate reacționa o familie la auzul veștii unei separări. De asemenea, subliniază și faptul că traumele copilăriei nu trebuie să se perpetueze, că relația părinților nu înseamnă că este și relația copilului cu partenerul lui/ei.
Fericirea nu este ceva ce vine de la sine, iar o căsătorie nu aduce garanția fericirii pentru totdeauna. Fericirea vine cu muncă, respect, comunicare.