Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint, anunţă apariţia romanului
FEMEIA COMESTIBILĂ
de Margaret Atwood
„Remarcabil… Femeia comestibilă capătă forţa unui vis banal care se transformă într-un coşmar, fără ca persoana care visează să fie cu adevărat conştientă de aceasta. Este ca o sticlă de parfum transformată într-un cocktail Molotov.” (Time)
Marian este o tânără cât se poate de normală: îi place slujba pe care o are, colega neconvenţională cu care împarte apartamentul, logodnicul de invidiat. Toate merg bine, la început, până când subconştientul ei o ia razna şi îi sabotează planurile de nuntă, rutina zilnică şi… digestia. Ea descoperă că măritişul e o idee pe care, literalmente, nu poate să o înghită.
„Reflecţii despre căsnicie, vinovăţie şi relaţia dintre
sexe – tipic Atwood!” (Guardian)
„Una dintre cele mai inteligente şi talentate scriitoare, care şi-a propus să descifreze viaţa de la sfârşitul secolului
al XX-lea.” (Vogue)
„Puţini scriitori sunt în stare să combine ironia cu umorul… Margaret Atwood poate să facă absolut tot ce doreşe.” Newsweek
Traducere de Margareta Petruţ
Preţ:37 lei; 408 pagini
MARGARET ATWOOD (n. 1939) este scriitoarea de limbă engleză cea mai cunoscută a Canadei, autoare a peste treizeci de volume de proză (The Edible Woman — Femeia comestibilă,1969; Lady Oracle, 1976; The Handmaid’s Tale — Povestirea Cameristei, 1885; Cat’s Eye — Ochi-de-pisică, 1988; Alias Grace, 1996; The Blind Assassin — Asasinul orb, 2000; Oryx and Crake, 2003, The Penelopiad, 2005), de eseuri şi de versuri. A câştigat în 2000 Booker Prize cu Asasinul orb, fiind nominalizată pentru acelaşi premiu cu Ochi-de-pisică, Povestirea Cameristei şi Alias Grace, iar Oryx and Crake a fost nominalizat atât pentru Booker Prize (în 2003), cât şi pentru Orange Prize (în 2004).
La editura LEDA au mai apărut: Povestea cameristei, Asasinul orb, Ochi-de-pisică.
În pregătire: Oryx şi Crake.
{mosloadposition user10}