Iolanda Stăniloiu se alătură Mişcării Fundaţiilor Comunitare, ca Director Executiv al Federaţiei Fundaţiile Comunitare din România (FFCR). Aflată în proces de dezvoltare şi planificare strategică, federaţia îşi întăreşte echipa executivă prin cooptarea Iolandei Stăniloiu, experimentat specialist în management şi comunicare.
Iolanda Stăniloiu, directorul executiv al FFCR, va fi responsabilă cu dezvoltarea de fonduri și programe împreună cu donatori privați pentru stimularea inițiativei locale, va dezvolta mecanisme naționale de încurajare a filantropiei şi a relațiilor de parteneriat cu sectorul de afaceri, neguvernamental și public, pentru a atrage resurse pentru federație și membrii acesteia.
“Directorul executiv al Federaţiei “Fundaţiile Comunitare din România” va avea un impact direct în succesul fundaţiilor comunitare şi, implicit, al comunităţilor locale din România. Suntem bucuroşi s-o avem alături de noi pe Iolanda, care aduce în același timp o experiență remarcabilă, dar și o privire proaspătă în ceea ce privește fundațiile comunitare. Tot începând de astăzi, Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România” îşi deschide porţile către lume prin noua sa pagină web, cu poveştile de succes care constituie istoria mişcării fundaţiilor comunitare din România” a apreciat Simona Şerban, membru al Boardului FFCR şi Director executiv al Fundaţiei Comunitare Cluj.
“Astăzi se împlinesc douăzeci de ani de la lansarea Centrului pentru Jurnalism Independent, al cărui membru fondator şi prim director executiv am fost. Sunt onorată să mă întorc în mişcarea organizaţiilor neguvernamentale din România. Particip cu entuziasm şi bucurie, alături de fundaţiile comunitare, la un proiect la fel de generos şi important pentru România, cum este revitalizarea spiritului comunitar, prin stimularea iniţiativei cetăţeneşti, implicarea în viaţa comunităţii şi catalizarea resurselor spre nevoile şi proiectele locale”, a declarat Iolanda Stăniloiu.
Despre Fundațiile comunitare
Fundaţiile comunitare sunt organizaţii care dezvoltă filantropia, iniţiativa şi spiritul comunitar, oferind suport financiar pentru proiecte locale. Ele au devenit un motor al schimbărilor pozitive în comunităţile în care activează, stimulând participarea şi cooperarea locală şi contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Fundațiile comunitare îşi doresc oraşe pline de viaţă, cu oameni activi şi implicaţi, care iau iniţiativa pentru a transforma comunitatea în care trăiesc.
Despre Mișcarea fundațiilor comunitare din România
Mişcarea fundaţiilor comunitare a început în anii 2005-2006, la inițiativa Asociației pentru Relații Comunitare care a promovat și testat în România acest concept prin mai multe fonduri locale și burse de proiecte comunitare și a găzduit inițiativa pilot pentru construirea Fundației Comunitare Cluj. De atunci, ARC și a stimulat interesul comunităților locale de a mobiliza resurse pentru propria dezvoltare, sprijinind constituirea și consolidarea a 12 fundaţii şi sprijinirea mai multor grupuri de iniţiativă pentru noi fundaţii. Dezvoltarea reţelei de fundaţii comunitare la nivel naţional a condus la necesitatea înfiinţării unei structuri de reprezentare, Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România” (FFCR), începând cu anul 2012. În prezent, Federația este susținută financiar de Fundația Charles Stewart Mott, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Asociația pentru Relații Comunitare.
Despre Federația Fundațiile Comunitare din România
Obiectivul Federaţiei “Fundaţiile Comunitare din România” este de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care adoptă, respectă misiunea, obiectivele, principiile şi standardele FFCR; de a cultiva şi dezvolta filantropia strategică la nivel local; de a susţine actorii interesaţi să investească în comunitatea lor; de a contribui la crearea unei societăţi cu indivizi responsabili social şi având comportament filantropic, interesaţi de dezvoltarea comunităţii lor şi care să promoveze o colaborare echilibrată, respectuoasă şi în beneficiu mutual între persoane, sectorul non-profit, mediul de afaceri şi instituţiile publice.
Federaţia “Fundaţiile Comunitare din România” a fost înființată în 2012 și are la acest moment 12 membri: Fundația Comunitară Alba, Fundația Comunitară Bacău, Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Comunitară Covasna, Fundația Comunitară Iași, Fundația Comunitară Mureș, Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc, Fundația Comunitară Oradea, Fundația Comunitară Prahova, Fundația Comunitară Sibiu, Fundația Comunitară Țara Făgărașului.
Despre Iolanda Stăniloiu:
Experienţă de peste 20 ani în construcţie instituţională, management şi comunicare în toate sectoarele relevante: guvern, media, corporaţii, organizaţii neguvernamentale, instituţii internaţionale. Competenţe în planificare strategică şi management al schimbării în organizaţii, comunicare corporativă internă şi externă, branding personal şi instituţional, formare pentru cursuri de comunicare, leadership şi project management, consiliere de dezvoltare personală (managementul carierei, echilibrul dintre viaţa personală şi carieră), coaching individual şi de echipă, facilitator procese, integrator energii, proiecte şi oameni.
Mai multe informații: www.ffcr.ro, www.fundatiicomunitare.ro.