M. R. Carey
Editura Nemira
Melanie este o fată dintr-o bază militară. E orfană. Dar inteligentă. Helen Justineau, una dintre persoanele care se ocupă de educaţia copiilor de la acea bază, o place. Se ataşează de ea mai mult decât ar trebui. Îşi poate pierde astfel obiectivitatea. S-ar putea să nu fie capabilă să își ducă misiunea la bun sfârșit.
La aceeași bază militară doamna doctor Caldwell secționează creierele copiilor. Nu sunt, de fapt, copii obișnuiți. Sunt flămânzi. A doua generație de indivizi purtători ai unei ciuperci care distruge omenirea. Iar ea ar trebui să găsească o modalitate prin care să poată salva oamenii din lumea întreagă. Iar acest lucru se realizează prin intermediul experimentelor. Chiar și atunci când acestea înseamnă moartea unor copii. Niște flămânzi care, deși au fost infectați cu ciuperca Ophiocordyceps își păstrează umanitatea. Sunt inteligenți, curioși, dornici să invețe și dornici să fie iubiți. Ca și Melanie pe care doamna doctor Caldwell o numește „micul nostru geniu“.Ophiocordyceps își păstrează umanitatea. Sunt inteligenți, curioși, dornici să invețe și dornici să fie iubiți. Ca și Melanie pe care doamna doctor Caldwell o numește „micul nostru geniu“.
„Doamna doctor Caldwell încearcă să salveze lumea şi are senzaţia că poartă mănuşi de bucătărie în loc de mănuşi chirurgicale. Odată a avut ocazia să se acopere de glorie. Dar s-a ales praful de şansa aia şi uite-o aici acum. Singură şi la cheremul nimănui. Încă se mai luptă.” (p. 45)
„- Nu exagerez când spun că supravieţuirea noastră ca rasă ar putea depinde de rezultatele studiului nostru, de felul în care vom reuşi să înţelegem de ce infecţia s-a manifestat altfel în cazul acestor copii – şi a luat alt curs, diferit de evoluţia ei normală la nouăzeci şi nouă la sută dintre subiecţi. Este vorba despre supravieţuirea noastră, Helen. Asta este miza. Speranţa unui viitor. Speranţa descoperirii unei ieşiri din nenorocirea asta.” (p. 52)
Va putea să o lase Helen pe Melanie să fie secționată de doctoriță în numele științei? Vor descoperi cum poate fi salvată omenirea de această ciupercă? Aflați doar citind cartea.
„Fata cu toate darurile” este un thriller distopic captivant de la prima și până la ultima pagină. Acțiunea îi atrage pe cititori, iar personajele îi cuceresc.
„Cel mai bun roman pe care l-am citit tot anul. Un thriller distopic cu o inima reala, sangeranda. Recomand. Recomand. Recomand.“ Maggie Stiefvater