Greer Hendricks, Sarah Pekkanen
Editura Litera
Jessica Farris este o tânără care lucra ca make-up artist la o firmă care oferă servicii de machiaj la domiciliul clientelor. Deși nu are o viață perfectă, a reușit să găsească un echilibru între viața privată și cea profesională.
Din punct de vedere financiar, situația Jessicăi nu este roz, mai ales că trimite banii acasă, la părinții ei, care se ocupau de îngrijirea surorii mai mici ce suferă de o boală psihică.
Tocmai din dorința de a face mai mulți bani, Jessica intră (veți vedea, citind cartea, de ce spun intră și nu este selectată) într-un studiu despre etică și moralitate.
Lucrurile ar trebui să fie simple: într-o cameră, în fața unui calculator, Jessica ar trebui să răspundă câtorva întrebări, să își ia banii și să plece.
Atunci când pe ecran apare însă opțiunea de a răspunde la câteva întrebări suplimentare, cu posibilitatea de a câștiga mai mulți bani, Jessica nu stă pe gânduri și acceptă.
Numai că întrebările devin din ce în ce mai personale, apar răsturnări de situație și chiar detalii despre alți participanți la studiile dr. Shields care o pun pe gânduri și o sperie.
Ce se întâmplă mai departe descoperiți voi citind cartea.
Există însă câteva precizări care se impun a fi făcute. În primul rând, cartea este un thriller structurat în trei părți (și un epilog). Capitolele alternează vocile personajelor principale – Jessica și dr. Shields.
De asemenea, este bine să știți de la început că, spre deosebire de alte cărți de aceeași factură în care ritmul este alert de la început și până la final, prima parte a romanului Fata anonimă este destul de lent. Scopul lui este de a prezenta în detaliu personajele principale, numai că detaliile incluse aici și dezvăluie importanța spre finalul cărții, ceea ce face ca această primă parte să fie mai greu de parcurs. Însă veți descoperi curând că romanul are toate ingredientele unui thriller de calitate.
„Feriți-vă de psihologii ciudați… autoarele știu exact cum să manipuleze pasiunea pentru pericol a personajelor pentru a le aduce pe marginea prăpastiei… și a le provoca să sară.“ New York Times Book Review
„Plin de răsturnări de situație care te lasă cu răsuflarea tăiată… suspans de primă mână.“ Publishers Weekly