· FameLab este una dintre cele mai mari competiții internaționale de comunicare a științei și se desfășoară în peste 30 de țări
· Finala națională FameLab are loc joi, pe 17 mai, de la 19.00, la ARCUB, iar participarea publicului e gratuită
· 10 studenți și cercetători vor concura în finala națională pentru șansa de a reprezenta România la Cheltenham Science Festival din Marea Britanie
· Evenimentul va fi moderat de Ada Roseti și jurizat de Dr. Oana Cuzino, Măriuca Mihăileanu, Andrei Aradits și Marius Leordeanu
10 dintre cei mai buni tineri comunicatori de știință din România vor încerca să câștige juriul și publicul prin prezentări inedite pe teme din medicină, biologie, tehnologie sau inginerie în cadrul evenimentului FameLab Romania Grand Final, organizat de British Council joi, pe 17 mai, de la 19.00, la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90). Evenimentul se va desfășura în limba română, iar participarea este gratuită, pe bază de rezervare.
Proiectul FameLab reprezintă un parteneriat între British Council și Cheltenham Science Festival și urmărește să îi susțină pe studenții și profesioniștii în știință care pot comunica munca lor către publicul larg. Concurenții au la dispoziție doar 3 minute pentru a fascina publicul cu o prezentare a unui subiect științific și sunt evaluați în baza conținutului, clarității și charismei de care dau dovadă.
Peste 10000 de studenți, cercetători sau profesioniști în știință din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume au participat până în prezent la FameLab.
Finala națională organizată pe 17 mai va fi moderată de Ada Roseti, iar din juriu vor face parte Dr. Oana Cuzino, Măriuca Mihăileanu, Andrei Aradits și Marius Leordeanu.
În urma etapei naționale, câștigătorul desemnat va reprezenta România în finala internațională de la Cheltenham Science Festival din Marea Britanie, unde va concura alături de finaliști din alte 29 de țări.
Totodată, prezentarea cu cel mai puternic impact educațional din finala FameLab România va fi premiată cu 500 de euro de către Asociația pentru Educație și Știință Hermann Oberth.
În cadrul evenimentului va fi acordat și votul publicului, iar câștigătorul va beneficia de un examen IELTS gratuit.
În România, proiectul FameLab este sprijinit de Primăria Municipiului București, ArCub, Editura Humanitas, Academia Română, UEFISCDI, Asociația Secular-Umanistă din România, Centrul de Evaluare și Analize Educaționale și de universitățile partenere în etapele regionale, precum și de partenerii media Radio România Cultural și Revista “Știintă și Tehnică”.
Mai multe informații despre FameLab Romania Grand Final sunt disponibile pe website-ul British Council sau în evenimentul de pe Facebook.
Evenimentul este organizat în cadrul Bucharest Technology Week, cel mai amplu festival de tehnologie din România.
British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic.
British Council își desfășoară activitatea în România din 1938. În 2018 marcăm aniversarea a 80 de ani de la înființare printr-o serie de evenimente menite să celebreze relațiile și schimburile culturale dintre Marea Britanie și România. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.