București Mall – Vitan a lansat, luni, 26 octombrie, expoziția „Actori de pus în ramă”, un proiect cultural inedit, realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR) și Teatrul „Nottara”. Aceasta va putea fi văzută la etajul 1 din București Mall – Vitan în perioada 26 octombrie – 8 noiembrie 2020.
Campania „Actori de pus în ramă”, inițiată de MNAR în parteneriat cu Teatrul „Nottara”, a fost lansată în mediul online în luna mai, când teatrele și muzeele erau închise pentru public.
Timp de 16 săptămâni, au fost prezentate interpretările actorilor Teatrului „Nottara” în ipostazele personajelor din 17 lucrări din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României, inițiativa bucurându-se de apreciere în rândul publicului celor două instituții de cultură, precum și pe rețelele de socializare.
Proiectul a fost preluat și apreciat și de presa națională, precum și de site-uri de știri din întreaga lume (Marea Britanie, Canada, SUA, India, Cehia etc.).
Expoziția, care acum este oferită publicului larg de București Mall – Vitan, reprezintă încununarea dăruirii, talentului și creativității de care au dat dovadă actorii „puși în ramă”.
Publicul din București Mall – Vitan va putea admira lucrările unor artiști foarte cunoscuți, precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin, Peter Paul Rubens, sau ale unor pictori cu notorietate mai scăzută în rândul publicului larg, precum Ipolit Strâmbu, Sabin Popp, George Peter Alexander Healy, precum și actorii care au interpretat (atitudine, ținută, expresii, ipostază etc.) personajele din tablouri. „Puși în ramă” sunt actorii Ioana Calotă, Răzvan Bănică, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Diana Roman, Raluca Gheorghiu, Filip Ristovski, Mihaela Subțirică, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu și Crenguța Haritoncare au adus la viață 16 picturi și o sculptură.
Vizitatorii vor avea ocazia să descopere asemănările și diferențe între original și „reproducerea” propusă de actor, dar și să observe detalii din operele de artă pe care poate le-ar fi trecut cu vederea în mod obișnuit.