100 de machete de scaune celebre, reproduse la o scară de 1:6, au putut fi admirate toamna aceasta, între 22 octombrie și 5 noiembrie, în centrul comercial Promenada, în cadrul expoziției “100 de miniaturi”. Expoziția a fost organizată de Intro în parteneriat cu Techo, conceptul aparținându-i reputatului producător de mobilier modern Vitra.
Peste 10.000 vizitatori au fost ghidați de-a lungul unei călătorii cronologice în istoria scaunului din ultimele două secole, până în spațiul călduros al librăriei Cărturești, ce a găzduit cele mai recente exponate.
De la Revoluția Industrială și până la experimentul artistic, miniaturile au oferit prilejul ideal de a descoperi îndeaproape momente-cheie din istoria designului. Replici ale unor piese faimoase precum sofisticatul “Favela”, creat de frații Campana din resturi din lemn și inspirat din barăcile cartierelor mărginașe braziliene, excentricul “Bocca Lip Sofa”, realizat de Studio 65 și inspirat din celebra canapea Mae West a lui Dali, sau gingașul “Plywood Elephant”, realizat din placaj de lemn curbat și semnat de cuplul Eames, au fost prezentate în expoziție. Prin detaliile reproduse perfect, acestea au ilustrat întocmai efortul și îndeletnicirea din spatele creațiilor originale.
Sâmbătă, 2 noiembrie, a avut loc atelierul “Scaune pentru jucării, create de copii”, un eveniment special menit să le insufle celor mici pasiunea pentru design și meșteșug. Atelierul a fost ținut de Eliza Yokina, un arhitect cu o experiență bogată în lucrul cu copiii, și asistent arhitect Ruxi Dinescu, cu sprijinul “de-a arhitectura”. Inspirați de modelele de scaune celebre, cu forme ușor recognoscibile, 18 copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani au creat, cu ajutorul lemnului, plastilinei și al altor materiale, scaune pentru jucăriile lor preferate.
Expoziția “100 de miniaturi” s-a bucurat de susținerea următorilor parteneri: Crama Atelier, Delaco, Madame Lucie, precum și a următorilor parteneri media: Igloo, Zeppelin, SapteSeri, Casa Lux și Designist.ro.
Mai multe detalii pe pagina dedicată evenimentului: https://www.facebook.com/events/589782911064015/.
Un videoclip retrospectiv al evenimentului poate fi urmarit aici:
//vimeo.com/78412923.