În perioada 19-23 martie, zilnic între orele 10.00 şi 20.00, la Galeria Dalles din Bucureşti se va desfăşura ediţia de primăvară a celui mai important tîrg de carte cu discount din România: KILIPIRIM. Iubitorii de lectură vor putea achiziţiona cărţi cu reduceri substanţiale şi vor putea participa la evenimente, lansări de carte şi întîlniri cu autorii preferaţi.
Programul de evenimente Polirom:
Sîmbătă, 22 martie 2014
12.00-13.00 – Întîlnire cu cititoarele 121.ro
Prînzul de lectură: Răzbunarea se îmbracă de la Prada, Lauren Weisberger (Polirom, 2014)
Participă: Daniela Kammrath, Lena Criveanu
În Răzbunarea se îmbracă de la Prada, au trecut aproape zece ani de la întîmplările ce-au făcut-o celebră pe Andy Sachs, din Diavolul se îmbracă de la Prada, bestseller semnat de Lauren Weisberger şi tradus în patruzeci de limbi.
Mai multe informaţii despre autoare, aici.
13.00-14.00 – Ce înseamnă Literatura de azi?
Dezbatere pe tema volumului Literatura de azi. Di@loguri pe net, Daniel Cristea-Enache (Polirom, 2013)
Participă: Mihaela Miroiu, Nora Iuga
Literatura de azi. Di@loguri pe net cuprinde interviuri avînd ca temă literatura şi cărţile, în care cei intervievaţi le împărtăşesc cititorilor din experienţa elaborării unui text, din ceremonialul scrisului şi, desigur, diverse întîmplări legate de prietenii literare sau pur omeneşti.
Mai multe informaţii despre autor, aici.
14.00-14.30 – Întîlnire cu cititorii & şedinţă de autografe
Mircea Diaconu, La noi, cînd vine iarna (Polirom, 2013)
Participă: Bedros Horasangian
Văzută prin ochii unui copil, viaţa pare mai frumoasă. La noi, cînd vine iarna este un roman cu unchi şi mătuşi, cu bunici şi vecini – unii îngeri protectori, alţii demoni cu chip uman –, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge şi în cele mai întunecate vremuri.
Mai multe informaţii despre autor, aici.
15.00-15.30 – Întîlnire cu cititorii & şedinţă de autografe
Tatiana Niculescu Bran, Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut (Polirom, 2013)
Participă: Vintilă Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache
Generaţia pierdută a Basarabiei interbelice se întîlneşte cu generaţia Pink Floyd a României comuniste, într-o incursiune ameţitoare în istoria personală şi în cea colectivă. Punctul lor de întîlnire: muzica lui Dimitrie Cantemir… De-a lungul unui fir narativ plin de contraste, noul se împleteşte cu vechiul, iubirea pentru trecut întîlneşte speranţa pentru viitor, într-o metamorfoză continuă a portretelor.
Mai multe informaţii despre autoare, aici.
18.30-19.00 – Astrologia, între rădăcinile antice şi utilitatea modernă
Dezbatere cu astrologul Mihaela Dicu
Participă: Dan Ciubotaru, Preşedintele Asociaţiei Astrologilor din România
Mihaela Dicu este preşedinta de onoare a Asociaţiei Astrologilor din România (AAR) şi membră a Centre d’Etudes, de Documentation et de Recherches sur l’Astrologie (CEDRA), Franţa. În prezent este conferenţiar, autor, traducător, redactor, cercetător şi consilier pe teme astrologice. Susţine cursuri şi conferinţe în ţară şi în străinătate. Scrie din anul 2000 pentru portalul eAstrolog.ro şi a semnat timp de 10 ani rubrica de astrologie a revistei Avantaje. A publicat la Editura Polirom: Zodiacul. Cartea semnelor astrale (2007, 2009), Primul pas spre horoscop (2008), Numerologie practică (2009) şi Astrologie orară (2013).
Mai multe informaţii despre autoare, aici.