La aproape o sută de ani de la naşterea lui N. Steinhardt şi la două decenii de la moartea sa, Polirom editează împreună cu Mănăstirea „Sfînta Ana” Rohia integrala operei cărturarului. • Seria de autor însumează operele lui Steinhardt, atît cele de dinaintea intrării în monahism, cît şi cele de după această dată, şi cuprinde peste 20 de volume. • Noile ediţii, cartonate, îngrijite de specialişti în opera lui Steinhardt, vor beneficia de o prezentare grafică de excepţie şi de studii introductive consistente.
În curînd, primele cinci volume ale noii serii vor putea fi găsite în librării. Între acestea se numără tomul masiv de publicistică steinhardtiană interbelică intitulat Articole burgheze, editat de Viorica Nişcov, dar şi un CD audio distribuit împreună cu volumul de predici îngrijit de Ştefan Iloaie, Dăruind vei dobîndi. Cuvinte de credinţă, cu Predica la Duminica Ortodoxiei.
Seria de autor va cuprinde atît operele de tinereţe (începînd cu articolele publicate în presa interbelică, cu volumul de debut din 1934, În genul… tinerilor, şi cu teza de doctorat, Principiile clasice şi noile tendinţe ale dreptului constituţional. Critica operei lui Léon Duguit, publicată în 1936), cît şi operele publicate după 1964, cînd N. Steinhardt este eliberat din închisoare.
Nădăjduim că în acest fel oferim publicului larg imaginea completă şi complexă a monahului Delarohia: criticul literar, eseistul, scriitorul, evreul convertit la creştinism ortodox, monahul‑cărturar, ca un posibil – ba chiar un necesar – model de urmat pentru tineri, oameni de cultură, teologi şi chiar creştini simpli, mărturisea, în argumentul la noua ediţie a Jurnalului fericirii, P.S. Justin Hodea Sigheteanul, Preşedintele Fundaţiei „N. Steinhardt”, prin iniţiativa căruia a putut fi pus în practică proiectul integralei Steinhardt.
{mosloadposition user10}