Ah, Luna Iubirii… Acea lună în care se fac sau reînnoiesc jurăminte de dragoste eternă, în care gerul se înmoaie în îmbrățișări și sărutări fierbinți, în care îți reamintești de ce te-ai îndrăgostit de el, de ea. Foarte frumos și emoționant, din nou cu fluturi în stomac. Numai fluturi în stomac?! Păi, o fi dragostea minunată dar… nu ține de foame, pentru că și ea trece prin stomac. Și dacă nu găsește acolo nimic, fluturii devin… șoricei. Care rod! Deci hai să coborâm puțin de pe norișorii pufoși în viața reală, cea în care, chiar și îndrăgostit fiind, trebuie să mergi totuși la cumpărături, să pregătești în fiecare zi (nu numai pe 14 februarie!) micul dejun, pachet pentru la serviciu și cina. Că prânzul vă găsește cel mai probabil la muncă. Abia sâmbăta și duminica să apucați și voi să-l serviți în doi.
Vrei mai mult timp pentru tine? Pentru voi? De unde să sacrifici mai degrabă câteva ore, când parcă toate sarcinile sunt și neapărat de îndeplinit, și urgente. Să zicem că din timpul pe care îl petreci în bucătărie? Hai să încercăm așa!
Ai avut curiozitatea să te uiți la ceas ca să vezi câte ore îți sunt necesare ca să prepari un fel de mâncare? Noi avem o sugestie care nu-ți consumă decât niște minute. Și nu foarte multe. Și nu numai că propunerea noastră îți salvează timp, dar ceea ce vei prepara va fi și savuros, și sănătos. Și cu silueta ta prietenos! (Și a lui, desigur!) Plus că îi poți face și o declarație inedită de dragoste în acest fel, dacă pasiunea lui este pescuitul. Mai subliminal, așa…
Ce îți propunem? Ceva simplu de tot! O salată cu sardine. Nu trebuie decât să alegi sortimentul preferat, adică între EVA Sardine în ulei vegetal, EVA Sardine în sos tomat, EVA Sardine în ulei de măsline (mai țineți minte vacanța aia nebună din Grecia?!), EVA Sardine în ulei vegetal cu lămâie sau EVA Sardine în ulei vegetal cu ardei iute. Iar rețeta acestei salate o să îi iasă bine pâna și unei anti-gospodine!
Rețetă salată cu sardine
Ai nevoie de: o cutie de sardine, o jumătate de salată Iceberg, 100 g brânză Feta tăiată cubulețe, 6 roșii cherry tăiate pe jumătate, o ceapă roșie tăiată inele, un castravete feliat, un ardei tăiat rondele fine, măsline, frunze de mentă, mărar; pentru dressing – uleiul/sosul de la conserva de sardine, o lingură de oțet balsamic/suc de lămâie, o lingură de muștar, o jumătate de linguriță de miere, sare și piper.
Cum se prepară
Ca să faci dressingul nu trebuie decât să amesteci toate ingredientele într-un bol până se omogenizează perfect (sosul trebuie să aibă o consistență cremoasă). Pentru salata propriu zisă speli frunzele de mentă, le rupi cu mâna în bucăți mici și le pui în bol. Peste ele adaugi roșiile, ardeiul, castravetele, ceapa, mărarul și măslinele. Torni dressingul peste legume și amesteci ușor. Transferi pe farfuriile din care veți servi salata și pui deasupra sardinele rupte în bucățele mici și cuburile de brânză.
Nu-i așa că acum aveți mai mult timp doar pentru voi doi?!