Sportivi care au scris istorie, legende ale Jocurilor Olimpice și eroi naționali care au puterea de a inspira o lume întreagă sunt parte din echipa care va aduce Jocurile Olimpice Paris 2024 mai aproape de fiecare român la Eurosport 1, Eurosport 2 și pe platforma de streaming Max, unde toți abonații vor putea urmări fiecare moment, fiecare sport, fiecare sportiv și fiecare medalie, live. Pentru prima dată în România, Eurosport va realiza o emisiune zilnică, pe durata întregii durate a Jocurilor Olimpice, care va fi difuzată live în 5 țări din regiune.
După 12 ani, cea mai așteptată competiție sportivă din lume se întoarce în Europa, iar Eurosport, Gazda Jocurilor Olimpice, anunță planurile, experții, dar și programul pentru televiziunile lineare și transmisia completă a evenimentului pe platforma de streaming Max.
“Bonjour, Paris!” – Eurosport 2 va produce o emisiune live în România, difuzată simultan în 5 țări
Pentru prima oară de la obținerea drepturilor de difuzare a Jocurilor Olimpice, Eurosport va produce un show regional, care va fi transmis zilnic în România, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă și Slovacia. Emisiunea – produsă și realizată în România – va fi difuzată simultan în cele cinci țări și va completa grila dedicată acestor teritorii. Astfel, fanii vor putea urmări sportivii cu relevanță internațională pe Eurosport 1, iar sportivii regionali pe Eurosport 2. Mai mult, fiecare moment live al Jocurilor Olimpice va fi disponibil pe Max.
Showul regional “Bonjour, Paris!” va fi difuzat la Eurosport 2 și va aduce în fiecare zi a Jocurilor Olimpice informații și analize ale competițiilor și sportivilor, realizate de sportivi de renume și medaliați olimpici. Prima ediție va avea loc pe 24 iulie, de la ora 14:30, urmând ca pe parcursul întregii durate a Jocurilor Olimpice să fie difuzată zilnic la Eurosport 2, de la ora 09:00.
“Ne bucurăm foarte mult că, prin emisiunea zilnică live “Bonjour, Paris!” de pe Eurosport 2, România devine un hub de producție pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 în regiunea din care facem parte în Warner Bros. Discovery. Gazda emisiunii va fi Cosmin Cernat, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, care este parte din echipa de comentatori Eurosport încă de la lansarea postului TV în România. Avem un line-up cel puțin valoros de invitați și experți, cu sportivi de renume din cele cinci țări, care se vor alătura listei impresionante de experți Eurosport la nivel european. În fiecare zi, începând cu 24 iulie, Eurosport va deveni locul în care toți pasionații de sport vor putea urmări cele mai importante momente și competiții ale Jocurilor Olimpice, Eurosport 2 va aduce eroii locali și evoluția lor, iar pe platforma de streaming Max vor putea fi urmărite de către orice abonat fiecare moment, fiecare sport și fiecare medalie. Avem o acoperire completă a Jocurilor Olimpice și suntem entuziasmați să le oferim tuturor românilor și pasionaților de sport din regiune această magnifică competiție sportivă”, spune Andrei Grigorescu, Group Vice President CEE & AdSales MENAT la Warner Bros. Discovery.
Emisiunea zilnică va fi prezentată de Cosmin Cernat: “Pentru mine este un proiect special, care a venit într-un an deosebit. Este a 12-a ediție a Jocurilor Olimpice la care particip în calitate de comentator, prezentator sau producător. De ce un an special? Sunt trei decenii de când am intrat în media. Se întâmpla în 1994. Sincer, atunci nici nu îndrăzneam să visez că voi face cândva o emisiune în limba engleză, care se va vedea în mai multe țări din Europa! Sunt parte din echipa de comentatori Eurosport chiar de la lansarea televiziunii în România, în 1997, am trăit cu emoție, am comentat foarte multe competiții și am continuat să visez! Este un proiect minunat și plin de provocări, iar faptul că vom fi live simultan în cinci țări din regiune o să ne motiveze să vă aducem cele mai interesante informații și analize! Vă aștept să trăim emoțiile Jocurilor Olimpice împreună pe Eurosport 2, din 24 iulie!”
Alături de Cosmin Cernat, care va prezenta “Bonjour, Paris!” la Eurosport 2, vor fi sportivi de renume, atât din România, cât și din regiune:
- Alexandra Dulgheru – tenis – fostă jucătoare de tenis din România, cea mai bună poziție în clasamentul WTA a fost locul 26 la simplu și locul 45 la dublu. A câștigat primul turneu WTA la care a participat și și-a apărat titlul în anul următor.
- Lucie Safarova – tenis – jucătoare de tenis din Republica Cehă, clasată numărul 1 mondial la dublu și numărul 5 la simplu. Este câștigătoare a cinci titluri de Grand Slam la dublu – în 2015 la Australian Open & Roland-Garros, în 2016 US Open, în 2017 la Australian Open – și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2016.
- Tsvetana Pironkova – tenis – prima jucătoare de tenis din Bulgaria care a ajuns în semifinale, la simplu, la un turneu de Grand Slam – Wimbledon – unde a jucat și în sferturile de finală în 2011. A participat la Jocurile Olimpice în 2008, 2012 și 2016.
- Cătălina Ponor – gimnastică artistică – medaliată olimpică din România, cu trei medalii – în proba pe echipe, la bârnă și la sol – la Jocurile Olimpice din 2004 și a participat și la Jocurile Olimpice din 2012 și 2016, unde a mai câștigat o medalie de argint (la sol) și una de bronz (în proba pe echipe). A câștigat 23 de medalii în total la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene și este deținătoarea recordului european la bârnă pentru cele 5 medalii de aur cucerite.
- Simona Peycheva – gimnastică ritmică – a reprezentat Bulgaria la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2004 (unde s-a clasat pe poziția 6) și 2008 (unde s-a clasat pe poziția 10), și a câștigat multiple medalii la campionate mondiale și europene.
- Yordan Yovchev – gimnastică artistică – a reprezentat Bulgaria la șase ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, mai mult decât orice alt sportiv bulgar din istoria Jocurilor Olimpice. A câștigat 4 medalii – 3 de bronz și una de argint. În prezent, este președintele Federației Bulgare de Gimnastică. În 2016 a fost inclus în International Gymnastics Hall of Fame.
- Gabriela Szabo – atletism – a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1996 și 2000, unde a câștigat 3 medalii. Deținătoare a 9 titluri mondiale (3 outdoor, 3 indoor, 2 în campionatele universitare și 1 la Campionatele Mondiale pentru Juniori).
- Xavier Pascual – handbal – fost jucător spaniol de handbal, în prezent antrenor la Veszprem. Este fostul antrenor al CS Dinamo București și al echipei naționale masculine a României, fiind unul dintre cei mai de succes antrenori din sport. În 2021 a încheiat colaborarea cu Barcelona, dar nu înainte de a marca cel mai bun sezon din istoria clubului – au câștigat toate meciurile din Liga Spaniolă, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei și Liga Campionilor la Handbal Masculin. Cu C.S. Dinamo Bucuresti a câștigat de 3 ori liga, de 2 ori Cupa și de 2 ori Supercupa în 3 sezoane. Au ajuns, de asemenea, în sfeturi la European League in sezonul 2023/24
- Dora Pasztory – înot – a câștigat 5 medalii – 2 de aur, 2 de argint și una de bronz – la Jocurile Paralimpice din Atena și Sydney, reprezentând Ungaria. De asemenea, este deținătoarea unei medalii de aur și a uneia de argint la Campionatele Mondiale de la Mar del Plata din 2002.
- Katinka Hosszu – înot – de 4 ori medaliată olimpică a Ungariei și de 26 de ori campioană mondială. Are 20 de recorduri mondiale – prima sportivă care a deținut recordul mondial în toate cele 5 probe de mixt în același timp, deține 2 / 3 din recordurile naționale ale Ungariei și este în continuare deținătoarea recordului mondial la 100m mixt și 200m mixt (bazin lung și bazin scurt).
- Lucian Sânmărtean – fotbal – fost jucător român de fotbal. A jucat 21 de partide pentru echipa națională și a făcut parte din lotul României pentru UEFA Euro 2016.
- Gabriel Cânu – fotbal – fost jucător român de fotbal în Liga 1, căpitan al echipelor Poli Timișoara, FC Vaslui și Ceahlăul Piatra Neamț.