Acoperirea suprafetelor cu gazon artificial nu numai ca are beneficii viabile de mediu, dar avantajele financiare il fac extrem de eficient din punct de vedere al costurilor.
Timp de decenii, gazonul artificial a inlocuit gazonul natural pe terenurile de sport din intreaga lume, de la stadioanele olimpice si arenele ligii profesionale pana la terenurile de sport din scoala generala. Inca de la inceput, terenurile cu gazon sintetic au oferit o serie de beneficii si avantaje cu care terenurile de gazon natural nu pot concura, si anume:
- Utilitate pentru orice vreme
Terenurile naturale de iarba se vor transforma in noroi cand se declanseaza chiar si o ploaie moderata. Daca joci pe un teren natural in timp ce ploua, poti sa-ti iei adio de la iarba si poti astepta cu nerabdare sa replantezi mai tarziu. Pentru un teren cu gazon artificial, insa, ploaie sau soare, jucatorii vor lasa un teren perfect in urma de fiecare data. Proprietatile adaptabile oricarui anotimp fac dintr-o amenajare gazon artificial solutia optima, mai ales in perioadele ploioase ale anului.
- Versatilitate si pregatire
Terenurile cu gazon artificial sunt versatile si pot rezista la utilizare intensa. Dupa evenimente, gazonul natural va avea nevoie de o perioada de recuperare inainte ca un alt joc sa poata fi jucat pe el. Daca organizezi mai multe evenimente sportive consecutive care vor avea loc pe teren, acest timp de recuperare poate limita sau interfera cu aranjamentele propuse. Cu toate acestea, terenurile acoperite cu gazon artificial pot rezista mult mai mult.
- Nu este necesar sa se astepte sa creasca iarba, sa fie tunsa si udata regulat
Dupa instalare, gazonul artificial este gata de utilizare. Pregatirea pentru gazonul natural dureaza mult mai mult si necesita o atentie si o ingrijire semnificativa pe masura ce anotimpurile se schimba. Cu timpul, anumite zone se vor uza mai mult decat altele, lasand un aspect neuniform si inconsecvent.
La fiecare cateva saptamani trebuie tunsa iarba.
Pentru a tine la distanta insectele care pot deteriora campul, este adesea necesar folosirea pesticidelor, care se pot raspandi in zonele inconjuratoare si se pot scurge in sursele de apa din apropiere. Ingrasamintele pot avea efecte nocive in mod similar asupra zonelor din apropiere, pe langa consumarea unei cantitati considerabile de timp. Udarea frecventa poate conduce la cheltuieli mari de apa.
Astfel, niciuna dintre aceste probleme asociate cu cresterea si intretinerea ierbii nu este prezenta intr-un camp de gazon artificial, facandu-l convenabil si avantajos pentru diferite tipuri de sport.