Luni noapte, după ora 22.00, Escu şi Andrei, realizatorii emisiunii “Driftul de noapte” au revenit la obiceiuri mai vechi, casnice şi au pregătit un ospăţ pentru ziua copilului. “Driftul de noapte s-a reapucat de gătit. Cum la noi lumea funcţionează după principii inverse, aseară am gătit o ciorbă de legume cu orez chiar în studioul Radio 21. După ce, cu ceva timp în urmă, am preparat desert din resturile găsite prin radio şi am gătit felul doi când am făcut mici, aseară am preparat felul unu», a povestit Escu.
Mai ceva decât celebrul bucătar Jamie Oliver, Andrei povesteşte în detaliu cum a decurs operaţiunea. “Am luat lumânările magice, cu care orice mâncare se prepară exact cum trebuie mai ales când nu te afli într-o bucătărie, am luat grătarul care a mai văzut nişte mici înainte, un morcov şi o ceapă curaţate de mamaie, o pungă de orez cu porumb, mazăre, ciuperci alese cu grijă şi multă apă care să îi dea aspectul de supă şi ne-am pus pe treabă”.
Pentru că prietenii la nevoie se cunosc, ascultatorii “Driftului de noapte” au încercat sa le dea celor doi o mână de ajutor şi le-au dat sugestii pentru ca ciorba să fiarbă până la sfârşitul emisiunii.
“Ciorba noastră chiar a fiert, l-a sfârşit am şi degustat. Mirosul a fost unul criminal, gustul pe măsură. Mai mergea un pic fiert morcovul, dar a fost ok şi aşa”, au concluzionat Escu şi Andrei.
Pe www.radio21.ro puteţi vedea mai multe poze din fiecare etapă a preparării ciorbei de legume cu orez, prima ciorbă făcută într-un studio de radio.
{mosloadposition user10}