aniverseaza 3 ani de activitate
Clubul de Echitaţie Equestria, singurul club din România amenajat la standardele impuse de Federaţia Ecvestră Internaţională, a împlinit 3 ani de activitate.
Inaugurat în urma unei investiţii iniţiale de 4 milioane de euro, în 2010, clubul situat lângă DN1 a reuşit, în doar 3 ani de activitate, multiple premiere: crearea unui nou stil de viaţă prin promovarea echitaţiei ca sport nobil, impunerea tradiţiei a două concursuri de ţinută (Cupa Equestria şi Marele Premiu al Municipiului Bucureşti) în circuitul autohton de echitaţie alături de concursurile de casă organizate periodic, organizarea, în acest an, a primului concurs acreditat internaţional FEI – Longines Grand Prix în România, culminând cu evenimentul anual Salonul Calului inspirat din Salon du Cheval din Paris, cel mai reputabil eveniment ecvestru la nivel european. Peste 3.000 de spectatori au participat la ediţia a doua, din septembrie 2013, a Salonului Calului.
Prin valorile pe care le cultivă, Equestria acţionează în spiritul cultivării performanţei şi tinde către respectarea standardelor consacrate în Europa, promovând un spirit novator prin atragerea participării internaţionale şi a specialiştilor de prestigiu în echitaţie (arbitri, antrenori, jochei), intrând în atenţia forurilor internaţionale de specialitate şi devenind emblematic pentru Bucureşti. Evoluţia creativă pe care o demonstrează de la an la an i-a atras înalţi parteneri din mediile instituţionale sau de business, din mediul diplomatic, ambasade, precum şi atenţia mass-media. La nivel de business, portofoliul de clienţi al clubului creşte cu 30% în fiecare an.
Equestria are în prezent 3 antrenori acreditati FER (Federaţia Română de Echitaţie) şi 5 instructori pentru şcoala de echitaţie, formaţi în urma unor cursuri pentru instructori sportivi şi, mai ales, în urma experienţei acumulate chiar pe terenul de antrenament. În prezent Equestria este în discuţii foarte avansate cu unul din cei mai cunoscuţi antrenori din Germania pentru o colaborare în ideea antrenării sportivilor şi cailor de performanţă ai clubului.
Logistica şi amenajările ecvestre sunt concepute şi realizate de o importantă companie germană. Situat la doar 17 km de Bucureşti, în zona Snagov, sat Tâncăbeşti, clubul se întinde pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Clubul organizează lecţii pentru copii şi adulţi, asigură condiţii de recreere şi plimbări călare la pădure pentru amatori, şi pune la dispoziţie o importantă bază video de documentare. O componentă mai recentă pusă la dispoziţia clienţilor de către Clubul Equestria este oferta pe segmentul corporate: concepte creative de teambuilding-uri, workshop-uri şi seminarii, spaţii pentru conferinţe de presă, pachete de servicii şi divertisment pentru evenimente şi petreceri private şi tip corporate.
Equestria dispune de toate facilităţile puse la dispoziţia cailor aflaţi în pensiune aici: 50 de boxe pentru cai, 6 duşuri cu apă caldă şi rece (dintre care 4 sunt în interior), două solarii pentru îngrijirea animalelor de rasă, adăpători automate, cu sistem de încălzire a apei la temperatură dorită. Atât manejul mic (rezervat în special călăreţilor mai avansaţi şi antrenamentelor mai specializate, de obstacole şi dresaj), cât şi manejul principal, cel mai mare din ţară şi singurul utilat la nivel internaţional, dispun de un nisip special pentru terenuri de echitaţie, a cărui compoziţie asigură o elasticitate optimă pentru cai şi evită formarea prafului şi noroiului.
În manejul principal au fost amplasate tribune pentru 500 de spectatori, un restaurant din perimetrul căruia care se poate asista la antrenamente şi concursuri, alte facilităţi necesare în timpul antrenamentelor şi concursurilor.
În prezent, clubul deţine 50 de cai, rasele Oldenburg, Hannover, Belgian van Blut, Selle Francais şi CSR (Cal Sportiv Romanesc). În afară de cei 23 de cai proprii, clubul are în pensiune alţi 27 de cai. Toţi sunt dresaţi, antrenaţi şi îngrijiţi pentru divertisment şi şcoala de călărie de către 3 instructori.
“Am demarat această afacere din dorinţa de a împărtăşi pasiunea pentru echitaţie cu alţi iubitori de cai sau cu oameni interesaţi să înveţe arta călăriei şi să se relaxeze. Echitaţia este un sport nobil, iar în România nu este suficient cunoscut. O altă reuşită majoră este crearea unui nou stil de viaţă, rafinat şi exuberant, promovat de cele două ediţii ale celui mai complex eveniment din România dedicat tuturor activităţilor ecvestre, Salonul Calului. Regăsim alături de publicul nostru valorile pe care echitaţia le promova cu foarte mulţi ani în urmă în România. Pe plan sportiv, ne mândrim că am consacrat tradiţia concursurilor marca Equestria: concursurile de casă, Cupa Equestria – aflată deja la a 3-a ediţie anul acesta, care include şi Grand Prix-ul României la echitaţie, precum şi Marele Premiu Internaţional al Municipiului Bucureşti. O foarte mare realizare pe plan sportiv este faptul că anul acesta am reuşit acreditarea în sistemul mondial FEI -Longines Grand Prix, prin organizarea concursului internaţional omonim. Încercăm permanent să atragem participanţi internaţionali la evenimentele noastre ecvestre printr-o excelentă organizare a concursurilor, prin foarte bunele condiţii pe care le oferă baza noastră ecvestră, atât pentru sportivii, cât şi pentru caii veniţi la competiţii, dar şi prin oferirea unor premii atrăgătoare. Prin viziunea inovatoare pe care am imprimat-o încă de la început Clubului Equestria, am dorit să arătăm că românii pot redescoperi echitaţia, un sport cu tradiţie la noi, pe care să îl transforme în egală măsură într-un stil de viaţă”, a declarat Dr. Ozana Moraru.